Kayserili şirketin bağlı ortaklığı, Balıkesir'deki tesisinde kapasiteyi artırdı

Kayserili enerji şirketi Ayen Enerji A.Ş., Çaypınar RES İlave Kurulu Gücün İşletmeye Alınması hakkındaki önemli gelişmeyi duyurdu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili şirketin bağlı ortaklığı, Balıkesir'deki tesisinde kapasiteyi artırdı

Borsa İstanbul Ana Pazar’da “AYEN” koduyla işlem gören enerji şirketi Ayen Enerji A.Ş.  Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamayla bağlı ortaklığı olan Ayen Ostim Enerji Üretim A.Ş.’ye ait Çaypınar Res İlave Kurulu Gücün İşletmeye Alınması hakkında bilgi verdi.

Şirketin KAP üzerinden yayımladığı açıklamada, Balıkesir İli Kepsut İlçesi sınırları içinde bulunan 24 MWe gücündeki RES/GES Birleşik Yenilenebilir Üretim Tesisine kapasite artışı sağlanmasıyla ilgili önemli bir adım atıldığı belirtildi. Lisansı alınmış olan ilave 1 adet 3,6 MWM/3,6MWe gücündeki Türbin-Generatör ünitesinin ticari işletmeye alındığı ve elektrik enerjisi üretimine başlandığı ifade edildi.

Kayserili şirket  KAP üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sermaye ve oy hakları yönünden %100 hissedarı bulunduğumuz Bağlı  Ortaklığımız Ayen Ostim  Enerji Üretim A.Ş. tarafından tesis edilip işletilmekte olan Balıkesir İli Kepsut İlçesi sınırları içerisine bulunan  24 MWe gücündeki RES/GES Birleşik Yenilenebilir Üretim Tesisimize kapasite artışı ile ilgili olarak, lisansı alınmış olan ilave 1 adet 3,6 MWM/3,6MWe gücündeki  Türbin-Generatör ünitesinin kabulü; ETKB (Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı) tarafından yapılmış olup; 09 03 2024 tarihinde ticari işletmeye alınmış ve elektrik enerjisi üretimine başlanmıştır. Bu türbin ile birlikte tesisimizin kurulu gücü 27,6 MW'a yükseltilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ