Kayserili şirket ABD'de 45 yıllık şirketi almak için harekete geçti!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nden faaliyet gösteren Mega Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. ABD'de sektöründe deneyimli bir şirketi satın almak için görüşmelere başladığını açıkladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili şirket ABD'de 45 yıllık şirketi almak için harekete geçti!

Bakır sektörünün öncü şirketlerinden Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nden faaliyet gösteren Mega Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. ABD'de sektöründe deneyimli bir şirketi satın almak için görüşmelere başladığını Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıkladı.

2023 yılından Borsa'ya açılan şirket izahnamesinde de Kuzey Amerika ve Avrupa başta olmak üzere yurtdışı satışlarda pazar payını artıracak yeni şirket veya şirketlerin satın alınması planladığını açıklamıştı. 

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Şirketimiz, Amerika'da 45 yıl önce kurulmuş; yüksek deneyim ve know-how ile bakır tel üretimi ile satışı konusunda aynı sektörde faaliyet gösteren, ABD'de yerleşik bir firmanın satın alınması konusunda görüşmelere başlamıştır. Kamuoyunun Bilgisine Sunarız."

Şirket izahnamesinde yer vermişti

2023 yılının son halka arz olan ve Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "MEGMT" koduyla işlem gören şirket izahnamesinde de halka arzdan gelecek fonun 5 başlıkta ne yapılacağının açıklamış ve “İnorganik Büyüme Stratejilerinin Finansmanı” başlığında "Şirket mevcut durumda satışlarının yaklaşık %55-60'ını yurtdışına yapmaktadır. Şirket gelirlerinde önemli bir yer tutan ihracat gelirlerinin, önümüzdeki dönemde daha da artırılması amaçlanmaktadır. Bu amaçla Şirket mevcut durumda ihracat gerçekleştirdiği Kuzey Amerika ve Avrupa pazarında, Şirket'in üretim faaliyetlerini ve yurtdışı satış organizasyonunu geliştirecek, Şirket'in Kuzey Amerika ve Avrupa başta olmak üzere yurtdışı satışlarda pazar payını artıracak yeni şirket veya şirketlerin satın alınması planlanmaktadır.

Şirket halka arzdan elde edeceği net fonun %30'unu, yukarıda kriterleri özetlenen inorganik büyüme stratejisi kapsamında yeni şirket veya şirketlerin satın alınması ve satın alınacak şirket veya şirketlerin üretim ve satış kapasitelerinin güçlendirilmesi amacıyla kullanmayı planlamaktadır.” belirtilmişti.

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ