Kayserili şirket, 700 milyon liralık kârını bakın ne yapacak!

Kayseri'nin köklü firmaları arasında yer alan yıllar içerisinde kendini yenileyerek ve geliştirerek üretimine devam eden Yataş, 2023 yılına ait kârının kararını ortaklarının onayına sunacak.

Kayserili şirket, 700 milyon liralık kârını bakın ne yapacak!

Anadolu'nun ilk sünger fabrikası olan Kayserili şirket Yataş, yönetim kurulu toplantısında, elde edilen 2023 yılına ait kârın dağıtılmadan olağanüstü yedek olarak ayrılması kararı aldı.

Sermaye Piyasası Kurulu'na göre 700.347.610 TL, yasal kayıtlara göre ise 601.650.035 TL kâr elde eden Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "YATAS" koduyla işlem gören Yataş, bu kararı genel ekonomik ihtiyati tedbirler ve devam eden sünger yatırımı göz önünde bulundurarak aldığını belirtti.

Kayserili şirket, 700 milyon liralık karını bakın ne yapacak!

Bugün gerçekleştirilen genel kurul toplantısının ardından Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan açıklamada şirket, nihai kararın ortakların onayına sunulmak üzere Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda değerlendirileceğini duyurdu.

Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada şirket, "Şirketimiz yönetim kurulunun 29.05.2024 tarihli kararı ile genel ekonomik ihtiyati tedbirler ve devam eden sünger yatırımı göz önünde bulundurularak elde edilen karın Ek'te yer alan tabloya uygun olarak dağıtılmadan olağanüstü yedek olarak ayrılmasının teklif edilmesine, nihai kararın Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda ortakların onayına sunulmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ