Kayserili şirket 267 milyon TL'lik fonun kullanım yerlerini açıkladı

Sermaye artırımı yapan Kayserili şirket elde edilen 267.944.934,55 TL'lik fonun nasıl kullanıldığına ilişkin komiteden sorumlu denetim raporunu KAP üzerinden açıkladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili şirket 267 milyon TL'lik fonun kullanım yerlerini açıkladı

Borsa İstanbul Ana Pazar’da işlem gören Formet Metal ve Cam Sanayi A.Ş. bedelli sermaye artırımından elde edilen fonun belirtilen şekilde kullanılıp kullanılmadığına ilişkin değerlendirme ve tespit raporu yayımladı.

Kayserili şirket 267 milyon TL'lik fonun kullanım yerlerini açıkladı

Şirketin KAP da verdiği bilgiye göre net kullanılacak fon tutarı 267.944.934,55 TL olan sermaye artırımıyla elde edilen fonun kullanım yerleri ile ilgili şu bilgileri vermişti;

  • “a. Finansal Borçların ve Ticari Borçların Ödenmesi (%15): Şirketin mevcut imalat tesislerinin tamamının taşınması söz konusu olduğundan bu taşınma esnasında üretim – satış kayıpları olacaktır. Bu durum Şirket’in nakit akışını bozacaktır. Şirket’in mali yapısının güçlendirilmesi ve taşınma esnasında oluşacak zafiyetlerin önlenmesi adına maliyeti yüksek kredilerin kapatılması için kullanılacaktır. 
  • b. Yeni Yatırımların Finansmanı (%85): Sermaye artırımından elde edilecek gelirin %85’i, yeni yatırımların finansmanında kullanılacaktır. 
  • b.1. Yeni satın alınan taşınmazın imalata uygun hale getirilmesi ve taşınma (%45):  Şirket işbu bedelli sermaye artırımından elde edilecek fonu, % 100 bağlı ortaklığı olan Formet Dış Ticaret A.Ş. uhdesinde bulunan arsa üzerinde yapılacak yatırımlar için harcayacaktır. 
  • b.2. GES tesisi kurulumu (%40):  GES tesisinin kurulumu lisanssız elektrik üretimi olarak gerçekleştirilecektir. Bağlı ortaklığımız Formet Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu’nun 01.08.2022 tarihinde aldığı karar doğrultusunda Kayseri bölgesindeki yetkili elektrik dağıtım kurumu olan Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş.’den 10.03.2023 tarihli çağrı mektubu alınmıştır. Çağrı mektubu alınması ile birlikte bu mektup içerisinde yazılı teknik özelliklerde bir GES tesisinin kurulumunun yapılabileceği anlamına gelmektedir. Yukarıda bahsedilen harcama kalemlerinin fiziki gerçekleşme aşamasında piyasa fiyatları kapsamında kalemler arasında % 5 – 10 civarında bir geçiş olabilir.”

Şirket fondan elde edilen gelirin kullanım yerlerinden “Finansal Borç Ödemesi” başlığı altında verdiği bankalara olan kredi borçlarından 37.579.142 TL’lik kredi geri ödemesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Kayserili şirket 267 milyon TL'lik fonun kullanım yerlerini açıkladı

Şirket bedelli sermaye artırımı sonrası elde edilen fonun diğer kullanım yerlerine ilişkin KAP üzerinden yaptığı açıklama ise şu şekilde; “Yeni taşınmazın imalata hazır hale getirilmesi; Beydeğirmeni Mahallesi’nde bulunan fabrika arsası üzerindeki yapıların iyileştirilmesine başlanmış, ilk etapta fabrika girişi ve güvenlik binası bitirilmiştir. Ardından fabrika sahasındaki zeminlerin düzeltilmesi için harfiyat, yol çalışmaları ve gerekli betonlamalar yapılmıştır. Yine Cam bölümünün taşınmasının planlandığı 5 ve 6 numaralı hangarlarda altyapı, elektrik ve aydınlatma tesisatının yenilenmesi ve çatıların değiştirilmesine başlanmıştır. Cepheleri yıkık olan 6 numaralı hangarın cephelerinin kapatılması ve altyapı çalışmaları devam etmektedir. 
GES tesisinin kurulumu için EPC firması olan Free Yapı Enerji San ve Tic A.Ş. firması ile 6 MW gücünde tesis kurulması için anlaşma imzalanmıştır. Anlaşma bedeli 4.485.546 USD’dir. Projenin ilk aşaması olan 70.000 m2’lik sahanın düzeltme ve hafriyat çalışmaları tamamlanmıştır. Ardından, panellerin sehpası olarak kullanılacak çelik konstrüksiyonların sahaya gelmesi sağlanmıştır. Şu an çelik konstrüksiyonların sahaya montajı aşaması devam etmektedir. 26.952.100 TL’lik ödeme GES için kurulacak trafoların köşk ve hücrelerinin imalatı, trafoların siparişlerinin verilmesi ve EPC firmasının devam ettiği işler neticesinde ödenen tutarlardan oluşmaktadır. Sahada kurulum çalışmaları devam etmektedir. Yukarıdaki tespitlerimiz çerçevesinde; bedelli sermaye artırımından elde edilen fonun, sermaye artırımı sürecinde Kamuya açıklandığı çerçevede kullanıldığını bildiririz”

Formet Metal ve Cam Sanayi A.Ş.'nin KAP üzerinden yayınladığı rapor için TIKLAYINIZ