Kayseri'den giden Selvi zürafanın yavrusu, yetim doğdu!

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nın simgelerinden biri olan 'Şakir' ve 'Selvi'adlı zürafa çiftinin yavrusu dünyaya geldi. Hayata gözlerini açan yavru zürafa babasını göremedi.

 Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nın maskotu olan Şakir isimli zürafa için Kayseri'den getirilen Selvi zürafa dünya evine girdi. Çocuğunun doğumunu bekleyen zürafa yaklaşık 5 ay önce organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Selvi zürafa eşini kaybederken yavrusu babasız doğdu.

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü ve dünyanın da dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nın simgelerinden erkek zürafa, uzun yıllar yalnız yaşadığı için kamuoyunda ve halk arasında "müzmin bekar" olarak adlandırıldı. Zürafanın yanına, dünyanın farklı ülkelerinde yapılan arayışların ardından 10 yıl önce Kayseri'den dişi zürafa getirildi.2025 yılının aralık ayında ileri yaşa bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle 32 yaşında hayatını kaybetti.

Kayserili Selvi Zürafa'nın yavrusu, yetim doğdu!

Yavru zürafa babasını göremedi

Erkek zürafa 5 ay önce ölürken dişi zürafa geçtiğimiz şubat ayında yavrusunu dünyaya getirdi. Babasız olarak dünyaya gelen 2 aylık zürafaya annesi gözü gibi bakıyor. 2001 yılında Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği'nden Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'na getirildiğinde 7 yaşında olan ve 25 yıl boyunca hayvanat bahçesinin en sevilen canlılarından biri olan erkek zürafa, yavrusunu göremedi.
Türkiye'de ilk defa bir hayvanat bahçesinde dünyaya gelen zürafanın annesi yavrusunun başından bir an olsun ayrılmazken, ölen zürafaya 20 yıl boyunca bakıcılık yapan Ali Görgel ile bahçedeki diğer bakıcılar da yavru zürafayla yakından ilgileniyor.

Kayserili Selvi Zürafa'nın yavrusu, yetim doğdu!

Türkiye'de doğan ilk zürafa 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nda dünyaya gelen minik yavru, Türkiye'de doğan ilk zürafa oldu. Yavru zürafanın ilk kez vatandaşların karşısına çıktığı bu özel buluşmaya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı. 

Kayserili Selvi Zürafa'nın yavrusu, yetim doğdu!

Yetim zürafanın ismi düzenlenecek anket ile belirlenecek

Yaklaşık 15 ay süren hamilelik döneminde hayatını kaybeden erkek zürafanın yavrusunun ismi sosyal medya üzerinden düzenlenecek anket ile belirlenecek.
Başkan Şahin, “15 aylık hamilelik sürecinde erkek zürafa vefat ederek evladının olduğunu göremedi. Çünkü bir zürafanın ortalama ömründen çok daha fazla yaşadı. İlk kez bir zürafamız Türkiye'de dünyaya geldi. Aslında bu durum, nasıl doğa dostu ve hayvan dostu bir şehir olduğumuzun en büyük göstergesidir. Dünyada ve Avrupa'da en iyilerden bir tanesiyiz. 1 milyon metrekare yeşil alan içerisinde tam bir doğal hayat var. En önemli şey ise 100 çalışan arkadaşımızın sevgiyle, hayvanı ve doğayı severek çalışmasıdır. Veterinerinden teknikerine kadar çok iyi yetişmiş bir ekip burada görev yapıyor” sözlerini kullandı.

Kayserili Selvi Zürafa'nın yavrusu, yetim doğdu!

‘Zürafayı görmek için Gaziantep’e gelin'

Vatandaşlara yeni zürafa yavrusunun ismi için anket çalışmasını duyuran Başkan Şahin, "Türkiye'de ilk defa doğan bebek zürafayı görmek için Gaziantep'e gelin. Gaziantep'in Doğal Yaşam Parkı'na gelin. Herkesi buraya davet ediyoruz. Zürafa yavrusunu görmek için sizleri yeniden buraya bekliyoruz. Şimdi bana, ‘başkanım canlılarınız niye böyle çok doğuruyorlar' diye soruyorlar. Ben de ‘mutlular' diyorum. Biz hayvanlarımıza gastronomi şehrinde çok iyi bakıyoruz. Kebap, lahmacun ve baklava ile besliyoruz. Günün sonunda da yavru sayımız artıyor. Onlar mutlu, biz mutluyuz. Gelen ziyaretçilerimiz mutlu. Bu bebeklerimizi görmek için herkesi yeniden buraya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kayserili Selvi Zürafa'nın yavrusu, yetim doğdu!