Kayserili Profesör uyardı! Parayı neyin öldürdüğünü açıkladı

Prof. Dr. Derviş Boztosun'dan vatandaşlara faiz uyarısı 'Geçmişte uzun süre parasını faize yatıranların parası eridi çöp oldu.' Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili Profesör uyardı! Parayı neyin öldürdüğünü açıkladı

Türkiye'de 2023 Genel Seçimleri sonrasında ekonomide yaşanan değişikliklerle birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na ise Hafize Gaye Erkan atanmıştı. Erkan'ın istifasının ardından ise Fatih Karahan Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak göreve gelmişti.

Kayserili Profesör uyardı! Parayı neyin öldürdüğünü açıkladı

Bu değişikliklerin ardından Bakan Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomik istikrarını sağlamak için önemli adımlar atılması gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönmekten başka çaresi kalmamıştır" açıklamasında bulunmuştu. Bu doğrultuda, 2023 Haziran ayından itibaren repo faizleri düzenli olarak artırılmaya başlandı ve Merkez Bankası Para Politikası Kurulu tarafından yüzde 8.5 olan faiz oranı yüzde 50'ye kadar yükseltildi.

Faizlerin artmasıyla birlikte vatandaşlar da birikimlerini faize yönlendirmeye başladılar. Özellikle ev ve arabasını satarak faizden kazanç sağlamak isteyen vatandaşlara Kayserili Finans Profesörü Derviş Boztosun'un dikkat çeken bir uyarı geldi.

Kayserili Profesör uyardı! Parayı neyin öldürdüğünü açıkladı

Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Muhasebe Finans yönetimi Akademisyeni Prof. Dr. Derviş Boztosun yaptığı açıklamada; "Faiz parayı öldürür; Para kazanma hırsına kapılan insanlarda akıl ve sağduyu çalışmıyor. Son zamanlarda faizler yükseldiği için evini satıp faiz yatiriyorlar. Türkiye geçmişte de yüksek faizler vermişti ve uzun süre parasını faize yatıranların parası eridi çöp oldu. Ders alın...." dedi.