Kayserili Profesör dünyanın en etkili bilim insanları arasında...

Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Bilim Teknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici'den canlı yayında dikkat çeken açıklama. Dünyanın en etkili bilim insanları arasında. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserili Profesör dünyanın en etkili bilim insanları arasında...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Bilim Teknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici Olay Türk TV ekranlarında yayınlanan 'Tarım Gündemi' adlı programda Gazeteci Nejdet Kala ve Ziraat Mühendisi Mehmet Kalem'in sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Sibel Silici; Ziraat Mühendislerinin 10 Ocak Ziraat Mühendisleri gününü, Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü ve tüm islam aleminin 3 ayların başlangıcı olan Regaip Kandilini kutladı.

Ziraat Mühendisi Mehmet Kalem, Prof. Dr. Sibel Silici'den kendisini tanıtmasını istedi. Profesör Sibel Silici istek üzerine söz aldı ve canlı yayında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Sibel Silici konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Bilim Teknoloji Bölümü'nde öğretim üyesiyim. 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden mezun oldum. Daha sonra yüksek lisansımı yaptım. Yurt dışında doktora için Avusturya'ya gittim ve yüksek lisansı biyoloji ama doktoram da Ziraat yani Zootekni dolayısıyla ben biyoloji ve ziraati birleştiren bir öğretim üyesiyim. Ve şu anda bulunduğum alan da gerçekten bu ikisinin mix olduğu güzel bir alan. Doktoramı tamamladıktan sonra döndüm ve bir kısmını da burada Çukurova Üniversitesi'nde bitirdim. Daha sonra çalışmalarıma Erciyes Üniversitesi'nde devam ettim. Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör olma sürecim Erciyes Üniversitesi'nde gerçekleşti."

Dünyanın en etkili bilim insanları arasında!

Prof. Dr. Silici açıklamasının devamında dünyanın en etkili bilim insanları arasında olduğunu bildirdi. Silici, "Bu süreç içerisinde 2005 yılında Türkiye Bilimler Akademisi tarafından genç bilim kadını ünvanı aldım. Yaklaşık dört beş yıldır en etkili bilim insanları listesindeyim. Dünyada en etkili bilim insanları listesindeyim çok şükür ve onun dışında da yine Suudi Arabistan'dan ve değişik ülkelerden bilim nişanları aldım. Güzel, keyifli, yorucu olsa da oldukça keyifli bir süreç oldu. Hem ziraat mühendislerinin hem gazetecilerin bu güzel günlerini kutluyorum. Hem de bugün mübarek Regaip Kandili. Tüm izleyicilerimizin kandilini kutluyorum." dedi.