Kayserili iş insanı hayatını kaybetti

Kayserili iş insanı geçirdiği rahatsızlığın ardından hayatını kaybetti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayserili iş insanı hayatını kaybetti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili iş insanı İdris Demirel, hayatını kaybetti. Sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren Demirel, geçirdiği rahatsızlığın ardından 82 yaşında hayata veda etti. 

Kayserili iş insanı hayatını kaybetti

Sanayi Odası eski Başkanlarından Osman ve Bekir Demirel 'in babası Mehmet Ünlüsavuran'ın kayınpederi de olan İdris Demirel, yarın 28 Kasım 2023 Salı günü Saat 14:00'de Hulusi Akar Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. 

İdris Demirel kimdir? 

İdris Demirel, 10.10.1941 tarihinde Kayserinin Tomarza ilçesi ,Toklar Nahiyesine bağlı Küçükcanlı(Aliağalar) köyünde doğdu. Babası Bekir, annesi Meryem. Babası köyde bakkallık yapan bir esnaf, annesi ev hanımıdır. Emiş, İdris, Yusuf, Gülistan ve Ahmet olmak üzere
5 kardeşler. İlk ve orta okulu Tomarzada bitirir.Kayseri Lisesi akşam lisesinde okur fakat yarıda bırakarak ticarete atılır.  1963 yılında Sigorta şirketi kurar. Adı İdris Demirel Sigorta Şirketidir. 1965 yılında Develi ilçesinden Nihal hanımla evlenir. Osman Fevzi, Bekir ve Meltem isminde 3 çocukları olur. Dönemin Belediye Başkanı Oman Kavuncu ile uzun yıllar beraber çalışır. Kayseri Organize Sanayinin kuruluşunda görev alır. İdris demirel, ülke ekonomisine fayda sağlamak için Meysu Meybuz, Saray Halı, Kayseri Tekstil, Aspilsan gibi birçok sanayi kuruluşunda kurucu ve ortak üye olarak görev yaptı. Uzun seneler Kayseri Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Demirel, Sanayi Odası'nda görevli olduğu süre içerisinde Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasına, Sanayi Odası Sosyal Tesis Binası ve altyapı tesislerinin hazırlanmasına katkıda bulundu. Çeşitli dernek ve vakıflarda görev yaptı. Üniversite ve Sanayi İşbirliği Vakfı'nın kurulmasında görev aldı.

Kayserili iş insanı hayatını kaybetti