Kayserili iş adamı, ABD ve Kanada ortaklığı olan şirketi satın alıyor

Geçtiğimiz günlerde Hollanda merkezli Aldridge maden şirketini satın alan Kayserili iş adamı, bu kez de ABD ve Kanada ortaklığı olan şirketi satın alıyor... Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili iş adamı, ABD ve Kanada ortaklığı olan şirketi satın alıyor

Geçtiğimiz günlerde Hollanda merkezli Türkiye'de kurulu Aldridge'nin hisselerinin tamamına sahip olan Virtus hisselerinin %70'inin 159 Milyon Dolara satın alan CVK Maden bu kezde ABD ve Kanada ortaklı şirketi almak için anlaştıığını duyurdu.

Kayserili iş adamı Hüseyin Çevik şirketi CVK Maden İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş., Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada ABD ve Kanada ortaklı Çanakkale ilinde bulunan polimetrik maden sahalarına sahip Orta Truva Madencilik San. Tic. A.Ş.'nin hisselerinin %100'ünü satın alma konusunda anlaşmaya varıldığını belirtti.

Orta Truva Madencilik'e ait madencilik sektöründe TV Tower Projesi olarak bilinen polimetrik maden sahalarında yapılan araştırmalara göre, 2,23 milyon ons altın, 36,3 milyon ons gümüş ve 764,94 milyon libre bakır kaynağı tespit edilmiştir. Toplam Altın eşleniği ise 4,58 milyon ons olarak belirlenmiştir.

Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "CVKMD" koduyla işlem gören CVK Maden, Orta Truva'nın hisselerinin %100'ünü Pilot Investment Inc. ve Teck Madencilik San. Tic. A.Ş. ile anlaşarak satın alma konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Kayserili iş adamı, ABD ve Kanada ortaklığı olan şirketi satın alıyor

Şirketten yapılan KAP açıklaması

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Şirketimiz CVK Maden İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş. uzun vadeli yatırım planları ve büyüme hedefleri doğrultusunda, yerli ve milli üretim anlayışını gözeterek, ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağlama misyonu ile yatırımlarına devam etmektedir.

Bu kapsamda Çanakkale ili dahilinde yer alan ve madencilik sektöründe "TV Tower Projesi" olarak bilinen polimetalik maden sahalarının sahibi Orta Truva Madencilik San. Tic. A.Ş.'nin ("Orta Truva") hisselerinin %100'ünün satın alınmasına ilişkin ABD ve Kanadalı ortakları ile ön görüşmelere başlandığı 27/05/2024 tarihinde kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Şirketimiz, Yönetim Kurulu'nun 10/06/2024 tarihinde alınan kararı uyarınca, Türkiye'de kurulu Orta Truva hisselerinin %100'ünün satın alınması konusunda hisse sahipleri Pilot Investment Inc. ve Teck Madencilik San. Tic. A.Ş. ile anlaşmaya varılmıştır.

Bir polimetalik proje olan "TV Tower Projesi"nde yer alan maden sahalarında 15/05/2024 tarihli UMREK-2023 Kodlu Kaynak Tahmin Raporu'na göre; 2,23 milyon ons Altın, 36,3 milyon ons Gümüş ve 764,94 milyon libre Bakır kaynağı bulunmaktadır. İşbu Kaynak Tahmin Raporunda belirtilen maden cevherlerinin toplam Altın eşleniği 4,58 milyon ons'tur. (Kaynak Tahmin Raporunda belirtilen maden kaynakları Orta Truva'nın 8.625,88 hektar büyüklüğündeki ruhsat sahalarının yaklaşık %10'unda yapılan aramalardan elde edilmiştir.) Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla"

Şirketin KAP üzerinden yayınlanan açıklaması için TIKLAYINIZ

Kayserili iş adamı, ABD ve Kanada ortaklığı olan şirketi satın alıyorVirtus hisselerinin %70'ini 159 Milyon Dolara satın almıştı

Diğer yandan CVK Maden geçtiğimiz günlerde, Türkiye'de kurulu Aldridge'nin hisselerinin tamamına sahip olan Hollanda merkezli Virtus hisselerinin %70'inin 159 Milyon Dolara satın alınması konusunda Metallurgium ile anlaşmaya varıldığını açıklamıştı. Polimetalik maden yatakları bakımından Türkiye'nin en büyük, Dünya'nın da en büyükleri arasında yer alan ve Yozgat'ın Yenipazar mevkiinde bulunan 9.239 hektar maden sahasının sahibi Aldridge hisselerinin tamamı Virtus'a ait olup, yapılan bu satın almayla birlikte Aldridge hisselerinin kontrol ve yönetimi CVK Maden'e geçmişti.