Kayserili içecek şirketi Borsa'ya açılıyor

Şirket, taslak izahnamesini Sermaye Piyasası Kurulu onayına sunarak halka arz sürecini başlattı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili içecek şirketi Borsa'ya açılıyor

Kayseri’nin köklü ailelerinden Güldüoğlu ailesine ait Meysu Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., halka arz sürecini resmi olarak başlattığını duyurdu. Şirket, taslak izahnamesini Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayına sunarak halka arz sürecini başlattı.

Kayserili içecek şirketi Borsa'ya açılıyor

Güldüoğlu ailesinin gıda üretim tecrübesi; ailenin ilk kuşak temsilcisi olan merhum Osman Güldüoğlu’nun reçel, helva, akide şekeri ve lokum üretimine başladığı 1948 yılına dayanmaktadır. Güldüoğlu ailesi tarafından 1985 yılında kurulan Gülsan Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. (Gülsan); “Meysu” markası ile Meysu A.Ş.’nin şu an üretim tesisi olarak kullandığı adreste, 2000 yılından beri meyve suyu ve benzeri içecek üretimi yapmaktadır. Gülsan’ın meyve suyu, gazlı ve gazsız içecekler ile süt ve sütten mamul ürünlerin imalatı ve ticaret faaliyeti; 2013 yılı sonunda Gülsan’ın kısmi olarak bölünmesi sonucunda oluşan Meysu A.Ş. tarafından yürütülmeye başlanmıştır.

Meysu A.Ş.’nin yüzde 50’si Gülsan Gıda Sanayi A.Ş.’ye yüzde 50 ise Ali Rıza Güldüoğlu, Bekir Güldüoğlu, Mehmet Güldüoğlu, Orhan Güldüoğlu, Selim Güldüoğlu, Zehra Güldüoğlu, ve Osman Güldüoğlu’na aittir. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını Bekir Güldüoğlu yaparken, Başkan Yardımcısı Ali Rıza Güldüoğlu’dur.

Şirket “Meysu” markalı ve özel markalı ürünlerini Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika kıtalarında 60’den fazla ülkeye ihraç etmektedir. Şirketin Meybuz Gıda Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak yüzde yüz bağlı ortaklığı bulunmaktadır.
Şirket, 30.000.000'u sermaye artırımı, 13.000.000'u ise Gülsan Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından satılmak üzere toplamda 43.000.000 lot hisse satışı yapmayı planlıyor. 

Şirket halka arzdan gelecek fonun kullanımını taslak izahnamesinin 254. sayfasında yüzde 20-30 İncesu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikaya ilave meyve suyu konsantre hattı kurulması, yüzde 20-30 İncesu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikaya ilave meyve suyu plup hattı kurulması, yüzde 20 -30 işletme sermayesi, yüzde 10 -20 arazi ve çatı GES (güneş enerji santrali) yatırımları, yüzde 5 -15 Kayseri OSB’de bulunan fabrikanın kapasite ve verimlilik artışına yönelik yatırımı olarak açıklandı.

Hisse tahsisatı, şirket çalışanları ve bayileri için yüzde 2, yurt içi bireysel yatırımcılar için yüzde 65 ve yurt içi kurumsal yatırımcılar için yüzde 33 olarak belirlenmiş. Halka arz sonrası şirketin yüzde 20,48'i halka açık olacak. 

Şirket izahnamesi için TIKLAYINIZ