Kayserili gurbetçiler bugün oy kullanmaya başladı!

Kayserili gurbetçiler bugün Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu için oy kullanmaya başladı. Kayserili gurbetçiler YSK tarafından kurulan 167 sandıkta oylarını kullanabilecekleri ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili gurbetçiler bugün oy kullanmaya başladı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, YSK'nın kesin sonuçlarına göre Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan geçerli oyların yüzde 49,52'sini, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88'ini, Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan yüzde 5,17'sini, seçimlere kısa bir süre kala seçimlerden çekildiğini açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce yüzde 0,43'ünü almıştı.

Kayserili Gurbetçiler bugün oy kullanmaya başladı! 

2. TURDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE KEMAL KILIÇDAROĞLU YARIŞACAK

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde cumhurbaşkanı adaylarından yüzde 50+1 oy alan olmadığı için seçim 28 Mayıs 2023 tarihinde ikinci tura kalmıştı. Seçime katılan adaylardan Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda yarışacaklar.
Kayserili gurbetçiler de 13 Cumhurbaşkanını seçmek için ikinci tur oy kullanımı için yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy verme işlemi bugün başladı. Yurt dışı temsilciliklerde 24 Mayıs Çarşamba gününe kadar gümrüklerde ise 28 Mayıs Pazar saat 17.00'ye kadar oy kullanılabilecek.
Yurt dışındaki seçmenler herhangi bir randevu almadan YSK tarafından 73 ülkedeki 151 temsilciliğinde kurulan 167 sandıkta oylarını kullanabilecekler.
Yurt dışı oylar Türkiye'de 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sayılacak.
14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Türkiye’nin yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında seçime katılım oranı 52,69 olurken toplam 1 milyon 817 bin 10 kişi oy kullanmıştı.