Kayserili Genel Başkan Solak açıkladı: Anlaştık!

Türkiye Haber İş Sendikası Gene Başkanı Veli Solak, Nisan ayından beri devam eden görüşmelerin anlaşma ile sonuçlandığını duyurdu.

Kayserili Genel Başkan Solak açıkladı: Anlaştık!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Haber-İş Sendikası ile Türk Telekom arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Sendikanın Kayserili Genel Başkanı Veli Solak, “Sendikamız ile Türk Telekom A.Ş arasında 05.04.2021 tarihinde başlayan 14. Dönem T.İ.S görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Tüm üyelerimize teşkilatımıza ve Türk-İş camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Peki , anlaşmanın detaylarında neler var?
Türkiye Haber-İş Sendikası ile Türk Telekom arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 05.04.2021 tarihinde başladı.  14.Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 13.08.2021 tarihinde yapılan son toplantıda anlaşma ile sonuçlandı.
ÜCRET ZAMLARI NASIL OLACAK?
Ücret zamları ile ilgili sendikadan yapılan açıklama şu şekilde:
4200 TL’nin altında kalan tüm üyelerimizin ücretleri 4200 TL’ye çekildikten sonra; Bütün kapsam içi üyelerimizin ücretlerine; 01.03.2021 tarihinden geçerli olmak üzere ilk altı aylık dönem için seyyanen 850 TL/Ay
01.09.2021 tarihinden geçerli olmak üzere ikinci altı aylık dönem için seyyanen 450 TL/Ay
Sözleşmemizin birinci yılında ortalama ücretlerimize % 28,3 oranında zam yapılmıştır.
Sözleşmenin üçüncü ve dördüncü altı aylarının her biri için %5,5 oranında zam yapılacaktır.
Yine üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemdeki TÜFE enflasyon oranının %5,5’ini geçmesi halinde, geçen kısmın tamamının ücretlere ilave edilmesi hükme bağlanmıştır. Diğer sosyal yardım ödemeleri de; altı aylık belirlenen ücretlere altı aylık ücret zammı oranında, yıllık olarak belirlenen sosyal yardım ücretlerine ise yıllık ücret zammının ortalaması oranında zam yapılmıştır.
SENDİKA ÜYELERİNE BAYRAM YARDIMI YAPILACAK!
Sözleşmenin ikinci yılında Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödenmek üzere Brüt 1000’er TL bayram yardımı yapılacaktır. İstanbul farkı için 2021 yıl sonuna kadar düzenleme yapılıp, 01.01.2022 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacaktır. İşe giriş ücretlerinin en düşüğü 4250 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret sözleşmenin ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarında ücret zammı oranında artırılacaktır. 14.Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesinin öncelikle üyelerimize, ailelerine, Sendikamıza, İşverenimize, Türk işçi hareketine ve milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür eder, iş bu 14. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesinin anlaşma ile sonuçlanmasını üyelerimize ve kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.