Kayserili firmadan tarihi rekor

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, Kayserili hangi firmanın tarihi bir rekor kırdığını açıkladı? Ertekin rakamları da paylaştı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayserili firmadan tarihi rekor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’nin en büyük 500 Sanayi Kuruluşu arasında yer alan HES Kablo ile ilgili Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’den dikkat çeken bir paylaşım geldi. 

HES Kablo’nun ihracat rakamlarını paylaşan CEO Alpaslan Baki Ertekin, firmanın tarihi bir rekor kırdığını ifade etti. Kayserili firmadan tarihi rekorErtekin, 200 milyon dolar ihracat rakamına ulaşan HES Kablo’yu tebrik etti. Ertekin yaptığı açıklamada, “Kayseri’nin ve kablo sektörünün lideri HES Kablo'dan tarihi bir rekor daha. Hes Kablo 5 Ekim 2023 akşamı itibarı ile 201.667.786 USD ihracat rakamına ulaşarak 200 Milyon doların üstüne çıkmayı başardı. 10. ay itibarı ile tarihinde ilk kez 200 milyon dolar ihracat rakamına ulaşan Hes Kablo Genel Müdürümüz Bora Koç beyi ve tüm mesai arkadaşlarımı tebrik ederim.” dedi.

 

HES Kablo hakkında
1974 yılında enerji kabloları üretmek üzere kurulan HES Kablo markası, çeşitli kablo ve tel ürünlerinin hem üretimini hem de satışını yapar hale gelmiştir. Bu kapsamda marka, bakır haberleşme kablosu, fiber optik kablo, enerji kablosu, yüksek gerilim enerji kablosu, alüminyum iletken ve emaye bobin teli gibi önemli ürünleri de kendi tesislerinde üretmeye başlamıştır. Genişleyen üretim gücü ve ürünleriyle HES Kablo, kablo ve tel sektörünün tamamına hitap eden geniş bir ürün yelpazesine sahip olmuştur. HES Kablo’nun tecrübesi 40’lı aşmıştır.

HES markası üretimini 120.000 m²’si kapalı, 250,000 m² alandaki entegre tesislerde yüksek teknolojiyi kullanarak gerçekleştirmektedir. Ayrıca tüm üretim faaliyetleri ISO 9001 standartlarına göre ve ISO 10002, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 27001 ve ISO 50001 gerekleri uygun olarak, konusunda bilgi ve deneyim sahibi yaklaşık 1000 kişiden oluşan uzman kadrosu tarafından, son teknolojik gelişmelere göre tasarlanmış makineler ve yöntemlerle gerçekleştirilmektedir.

HES Kablo’nun sahip oldu ISO, GOST, ETL, KEMA, TSE ve UKRSEPRO gibi kalite belgeleri mevcuttur. Bu belgeler ulusal ve uluslararası firmalar tarafından düzenli yapılan denetimler sonucunda verilmektedir. Kayserili firmadan tarihi rekor