Kayserili Finans Profesöründen Borsa uyarısı!

8562 puan zirvesinden sonra düşüşe geçen Borsa için Kayserili Finans Profesöründen Borsa yatırımcılarına uyarı 'Panik yapan kaybedecek.' Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili Finans Profesöründen Borsa uyarısı!

Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Muhasebe Finans yönetimi Akademisyeni Prof. Dr. Derviş Boztosun borsa yatırımcılarına uyarıda bulundu. 
Ekim ayı itibariyle 8562 puanı gören Borsa İstanbul BİST 100 Endeksindeki düşüş devam ediyor. Kayserili Borsa yatırımcılarını da üzen bu süreçte Kayserili Finans Profesörü Boztosun, yatırımcılara uyarıda bulundu.

Kayserili Finans Profesöründen Borsa uyarısı!

‘Türkler paniğe kapılıp hisselerini satıyorlar’

“Şu an yaşadığımız düşüşün sebebi yabancı yatırımcıya hisse senetlerini ucuzdan aldırmak.” olduğunun altını çizen Prof. Dr. Derviş Boztosun şunları söyledi; “Borsada panik yapma; Şu an yaşadığımız düşüşün sebebi yabancı yatırımcıya hisse senetlerini ucuzdan aldırmak. Yabancılar çoğu sağlam şirketin hisselerini dipten toplarken Türkler paniğe kapılıp hisselerini satıyorlar. Panik yapan kaybedecek. O yüzden sakin olup sabırla bekleyin” dedi.

Borsa İstanbul BİST 100 endeksi 3 Ekim 2023 tarihinde 8562 puanı görmüş ve sonrasında ise bir düşüş trendi başlatmıştı. 1 Kasım 2023 tarihinde 7300 puana kadar gerileyen BİST 100 endeksi 28 Kasım 2023 tarihinde gelen alımlarla 8149 puanı kadar geri yükseliş göstermişti. 8149 puan sonrasında ise tekrar düşüş gösteren Borsa İstanbul BİST 100 endeksi şuan için 7330 puan seviyelerinde işlem görmektedir.