Kayserili deprem uzmanından 'yok oluş' açıklaması

Yaptığı deprem yorumlarıyla son aylarda dikkatleri üzerine çeken Jeoloji Mühendisleri Kayseri eski İl Temsilcisi Adnan Evsel 'yok oluş' tehlikesine dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili deprem uzmanından 'yok oluş' açıklaması

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, Dünya'nın tarihinde yaşanan büyük kitlesel yok oluş olaylarına dikkat çekti. 450 milyon yıl içinde beş büyük yok oluşu vurgulayan Evsen, odak noktasının Permiyen dönem olduğunu dünyayı kirletmenin kötü sonuçlara yol açabileceğini hatırlattı.
Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, yaptığı açıklamada; “Dünyamızın oğlu 450 milyon yılda beş büyük kitlesel yok oluş yaşandı. Permiyen (250 milyon yıl önce) volkan patlamalarının okyanus asitlenmesi, atmosferdeki CO2 bolluğu, sıcaklıkların düşmesi canlı yaşantısının yarısında daha fazlasının yok olmasına sebep olmuştur. Dünyamızı kirletmeyelim” dedi.

Kayserili deprem uzmanından 'yok oluş' açıklaması

Permiyen volkan patlaması nedir?
Permiyen dönemi, yaklaşık 299 ila 251 milyon yıl önce yaşanan bir jeolojik dönemdir. Bu dönemin sonunda büyük bir felaketin meydana geldiği ve bu olay Permiyen-Triyas yok oluşu olarak biliniyor. Bu yok oluş olayı, Dünya'nın tarihindeki en büyük kitle yok oluşlarından biridir öyle ki denizel türlerin %96'ı, karasal türlerin ise %70'i yok olmuştur.