Kayserili deprem araştırmacısından Amerikalı deprem uzmanı göndermesi

Amerikalı Ünlü deprem uzmanı Dr. Judith Hubbard, Türkiye'de yaşanan depremler hakkında yine dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Hubbard, son günlerde Adana'da gerçekleşen artçı sarsıntılar üzerinde nasıl değerlendirmede bulundu? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayserili deprem araştırmacısından Amerikalı deprem uzmanı göndermesi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye 6 Şubat tarihinde kara bir güne uyandı. Sabaha karşı Kahramanmaraş’ta art arda yaşanan depremler resmi rakamlara göre 50 bin 500 vatandaşımızı yaşamdan koparttı. Bununla birlikte uzmanların deprem öncesi yaptığı açıklamalar kadar deprem sonrası yapılan tahminlerde gündeme geldi. Yerli yabancı birçok uzman depremlerle ilgili açıklamalar ve uyarılarda bulundu.

AMERİKALI ÜNLÜ DEPREM UZMANI UYARDI
Son zamanlarda Adana’da yaşanan sarsıntılar da yine vatandaşı tedirgin etti. Uzmanlar uyarılarda bulunurken depreme ilişkin bir yorumda Amerikalı ünlü deprem uzmanı Dr. Judith Hubbard’dan geldi. Hubbard, “Türkiye'de artçı sarsıntılar devam ediyor ve onlarla birlikte olası tetiklenen depremlerle ilgili spekülasyonlar. Artçı sarsıntıların çoğu Göksun yakınlarında-kuzey kopmasının batı ucunda. Onlarla birlikte Adana'ya doğru olası bir depremin ulaştığına dair söylentiler geliyor.” ifadelerini kullandı.  

 

HUBBARD'TAN DİKKAT ÇEKEN BİR DEPREM YORUMU DAHA
Hubbard, neotec.ginras.ruadresini kaynak göstererek, “Haritalanmış faylar, sw'yi artçı şoklar alanından uzatır, ancak doğrudan Adana'ya doğru değil-ve faylar genellikle düşük güven olarak kabul edilir. Kaynak:http://neotec.ginras.ru/index/mapbox/d atabase_map.html2/” diye konuştu. 
Küçük depremlerin büyük çoğunluğunu daha büyük depremler takip etmez vurgusu yapan Hubbard, “Daha önce Adana yakınlarında daha büyük depremler olmuştu - en son 1998'de (M6.3). Ancak artçı şok paternleri normal kalır. Büyük depremlerin çoğunda ön şoklar yoktur; Küçük depremlerin büyük çoğunluğunu daha büyük depremler takip etmez.” şeklinde bilgi verdi.

 

‘BİZ AYLARDIR ANLATIYORUZ ANLATAMADIK’
Yabancı uzmanlardan deprem konusuna ilişkin açıklamalar devam ederken Kayserili deprem araştırmacısı da sosyal medya hesabından Hubbard’ın paylaşımını alıntı yaparak, “Biz aylardır anlatıyoruz, anlatamadık. Ama bir yabancı, buyurun bizim görüşlerimizi birebir yansıtıyor. İlla bir yabancının mı söylemesi gerekiyor?” diye düşündüren bir yorumda bulundu.