Kayserili çiftçiler de merakla bekliyordu! O müjde geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Kayserili çiftçiyi de yakından ilgilendiren açıklamalar geldi. Kredi limitleri artırıldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayserili çiftçiler de merakla bekliyordu! O müjde geldi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma’ temasıyla düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’na katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayserili çiftçiyi de yakından ilgilendiren müjdeleri peş peşe sıraladı. 

Erdoğan, “Tarımın ana vatanı olan Anadolu’da yeşil kalkınma ve yerelden kalkınma ilkesiyle yeni bir tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz. Küçük ekipman kredisi limitini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz. Küçükbaş hayvan üreticilerimize işlerini büyütmeleri, hayvan sayılarını çoğaltmaları, atıl işletme kapasitelerini üretime kazandırmaları amacıyla verilen kredinin limitini de 400 bin liradan 600 bin liraya getiriyoruz. Büyükbaş süt hayvancılığı ile iştigal eden üreticilerimiz için bu rakamı 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan tarafından açıklanan müjdeler şöyle: 

Organize tarım bölgesi yatırımı yapacak üreticilere ilk defa ilave faiz indirimi uygulanacak.
Küçük ekipman kredisi 250 bin TL’ye çıkarıldı.
Küçükbaş hayvan üreticilerine işlerini büyütmeleri amacıyla verilen krednin limiti 400 bin TL’den 600 bin TL’ye, büyükbaş için 1,5 milyon TL’ye yükseltildi. 
Gençlerin tarım alanında iş ve işletme sahibi olmalarını teşvik etmek için genç kredisinin limiti 1,5 milyon TL’den 2,5 milyon TL’ye artırıldı. 
Kadın çiftçi kredisi aynı şekilde 2,5 milyon TL’ye yükseltildi. 
2024 yılı kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı hibe desteğine esas roje limitini 7 milyon TL’den 14 milyon TL’ye çıkarıldı. 
 

Kayserili çiftçilerde merakla bekliyordu! O müjde geldi