Kayserili Camilere akın etti

Kadir Gecesi, Kayseri'de vatandaşların yoğun katılımıyla ihya edildi. Bazı Camilerde yer bulamayan vatandaşlar, bahçelerde namaz kılmayı tercih etti. Detaylar Kayseri Haberinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserili Camilere akın etti

Kayseri’de Kadir Gecesinde vatandaşlar, Camilere akın etti. Caminin bahçesinde namaz kılan vatandaşlar Drone ile görüntülendi.

Kayserili Camilere akın etti

Kadir Gecesi dolayısıyla Kayseri’de bulunan tüm Camilerde büyük doluluk yaşandı. Ahmet Ayşe İnci Cami'nde de program düzenlendi.

Kayserili Camilere akın etti

Programa vatandaşlar ilgi gösterdi. Yer bulamayan vatandaşlar, havaların da sıcak olmasından dolayı Camilerin bahçelerinde namaz kıldı. 

Kadır Gecesi nasıl İhya edilir?

Kadir Gecesi Kur’ân’da belirtildiğine göre, içerisinde bu gecenin bulunmadığı bin aydan daha hayırlıdır. Kur’ân, Ramazan ayında (el-Bakara, 2/185) ve bu gecede indirilmiştir (el-Kadr, 97/1). Kadir Gecesinin Ramazan ayında olduğu kesindir. Ancak hangi güne tekabül ettiği konusunda farklı rivâyetler vardır.
Zirr b. Hubeyş anlatıyor: “Ubey b. Ka’b’a (r.a.); İbn Mes’ud’un (r.a.), ‘Senenin bütün gecelerini ihya eden kimse Kadir Gecesine tesadüf edebilir’ sözünü hatırlattığımda, bana şu cevabı verdi: ‘Kendisinden başka ilah olmayan Yüce Allah’a yemin olsun ki, Kadir Gecesi Ramazan ayındadır. Kadir Gecesi; Resûlullah’ın (s.a.s.) bize namaz kılmamızı emir buyurduğu gecedir. O da Ramazan’ın 27. gününün gecesidir. O gecenin alameti, o gecenin sabahında güneşin beyaz ve ışınlan gözü almayacak şekilde doğmasıdır.’” (Müslim, Salâtü’l-müsâfirîn, 179 [762]).
Abdullah b. Ömer’den gelen bir rivâyette Hz. Peygamber (s.a.s.), “Kadir gecesini aramak isteyen 27. gecede arasın.” (Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, 2/27 [4808]) buyurmuş, böylece 27. geceyi ibadet ve zikirle uyanık olarak geçirmemizi tavsiye etmiştir.
Kadir Gecesinin Ramazan ayının 27. gecesinde olduğu (Müslim, Salâtü’l-müsâfirîn, 179-180 [762]) genel kabul görmüş olmakla birlikte, Ramazan’ın son on gününün tek gecelerinde (Buhârî, Fazlu leyleti’l-kadr, 3 [2017] Müslim, Sıyâm, 207 [1165]) veya son yedi gecesinde aranması ile ilgili farklı rivâyetler de vardır (Buhârî, Fazlu leyleti’l-kadr, 2 [2015-2016]; Müslim, Sıyâm, 205-206 [1165]). Dolayısıyla Ramazan’ın son gecelerini Kadir gecesiymiş gibi değerlendirmek tavsiye edilir. Kaynak: Dinayet

aaa