Kayserili başkan paylaştı! Aralarında 'Kayseri' yok

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Kayserili başkan aralarında Kayseri'nin yer almadığı listeyi paylaştı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayserili başkan paylaştı! Aralarında 'Kayseri' yok
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Kayserili Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliği’nden (AB) coğrafi işaret tescili olan 15. ürünü açıkladı. 
Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan yeni ürün belli oldu. Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle kökenin bulunduğu bir yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü gösteren ad veya işaretler anlamına gelen Coğrafi İşaret ile tescilli ürünler taklit ve çağrıştırmaya karşı Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından koruma altına alınıyor. 
AB’nin coğrafi işaret listesinde Türkiye’den ilk Ayaş Domatesi yer aldı...

İşte AB’den coğrafi işaret tescili alan sırasıyla 15 ürün: 
1. Gaziantep Baklavası
2. Aydın İnciri
3. Malatya Kayısısı
4. Aydın Kestanesi
5. Milas Zeytinyağı
6. Bayramiç Beyazı
7. Taşköprü Sarımsağı
8. Giresun Tombul Fındığı
9. Antakya Künefesi
10. Suruç Narı
11. Çağlayancerit Cevizi
12. Gemlik Zeytini
13. Edremit Zeytinyağı
14. Milas Yağlı Zeytini
15. Ayaş Domatesi

Listede Kayseri’den bir ürün henüz yok. Kayserili TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Ayaş Domatesi, AB'den coğrafi işaret tescili alan 15. ürünümüz oldu.” dedi.

Ayrıca AB listesinde, "Afyon Sucuğu", "Afyon Pastırması", "İnegöl Köfte", "Kayseri Sucuğu", "Kayseri Pastırması", "Kayseri Mantısı", "Antepfıstığı/Antep Fıstığı", "Antep Lahmacunu","Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini", "Maraş Çöreği", "Maraş Tarhanası", "Gaziantep Menengiç Kahvesi/Gaziantep Melengiç Kahvesi", "Araban Sarımsağı" da coğrafi işaret almak üzere gerekli başvurular yapılmış ve AB Komisyonu tarafından inceleme süreci devam eden ürünler olarak sıralanıyor.