Kayserili 73 yıllık şirket eksiden çıktı!
Birlik Mensucat Ticaret ve Sanayi İşletmesi A.Ş., 2026 yılının ilk altı aylık dönemine ait özet konsolide finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.
BIST Yakın İzleme Pazarı’nda işlem gören ve 1953 yılında kurulan tekstil markası Soley’in üreticisi Birlik Mensucat (BRMEN), daha önce gerçekleşen yönetim değişiminin ardından 2026 yılı ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı.
Varlık yapısında dikkat çeken artış
Şirketin bilanço verilerine göre dönen varlıklar 128 milyon 239 bin TL seviyesine yükselerek belirgin bir büyüme kaydetti. Bu artışta özellikle stoklardaki yükseliş ana sürükleyici etken oldu. Aynı dönemde duran varlıklar da maddi varlıklardaki değer artışının etkisiyle 41 milyon TL'ye yükseldi.
Kısa vadeli borçlar 154 milyon TL seviyesindeki yatay seyrini korurken, uzun vadeli borçlar yükseliş göstererek 2,6 milyon TL seviyesine ulaştı. Şirketin toplam yükümlülükleri yıl sonuna göre küçük bir artışla 156,8 milyon TL olarak kaydedildi.
Yılın ilk altı ayında satış hasılatı 118,7 milyon TL’ye ulaşırken, şirketin net dönem zararı ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla azalma göstererek 22,2 milyon TL seviyesine geriledi.
Finansal tablonun en belirgin gelişmelerinden biri özkaynaklar kaleminde yaşandı. Geçen yılın sonunda negatif seviyede bulunan toplam özkaynaklar, dönem içinde gerçekleştirilen bedelli sermaye artırımının sağladığı katkıyla 12,4 milyon TL seviyesine çıkarak yeniden artıya geçti.
Şirketin finansal raporları için TIKLAYINIZ