Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Adana ve Kahramanmaraş da yer aldı

MTA (Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü) Diri Fay Haritalarını güncelledi. Kayseri riskli deprem bölgeleri arasında yer alıyor mu? Detaylar Kayseri Haberinde...

Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Adana ve Kahramanmaraş da yer aldı

MTA (Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü) Diri Fay Haritalarını güncelledi.

Güncellenmiş haritada Kayseri de yer aldı. Deprem riski olan iller arasında birinci, ikinci ve üçüncü riskli deprem bölgeleri güncellendi. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), Diri Fay haritasını nasıl çıkarıyor? MTA, son teknoloji arazi incelemeleri ile birlikte hendek çalışmalarının yanı sıra, uydu görüntüleri, hava fotoğraflarının analizi gibi çeşitli yöntemler uyguluyor. Böylelikle elde edilen verileri uzmanlar tarafından birleştirerek Türkiye Diri Fay Haritası'nı güncelleniyor. 

Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Adana ve Kahramanmaraş da yer aldı

HARİTA İÇİN TIKLAYIN

Birinci derecede riskli iller arasında Kayseri yer alıyor mu?

MTA'nın güncellenmiş Diri Fay Haritası'na göre, Kayseri, birinci derece riskli deprem bölgesinde bulunmuyor. Peki ikinci derece riskli deprem bölgesinde Kayseri var mı? İlk olarak MTA’nın birinci riskli deprem bölgesinde yer alan şehirlere bakalım. İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt gibi iller birinci derece riskli bölgeler arasında bulunuyor.

Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Adana ve Kahramanmaraş da yer aldı

İkinci derecede riskli iller arasında Kayseri yer alıyor mu?

Kayseri’nin MTA’ya göre ikinci derece riskli bölgeler arasında da bulunmuyor. İkinci bölgede hangi şehirler var? Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Ağrı ve Çorum gibi birçok şehir yer alıyor.

Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Adana ve Kahramanmaraş da yer aldı

Kayseri üçüncü derecede riskli iller arasında yer alıyor.

Üçüncü derece riskli bölgeler ise Kayseri yer alıyor. Kayseri’nin yanı sıra Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin, Nevşehir, Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis yer alıyor.

Kayseri Jeoloji Mühendisleri odası eski Başkanı Adnan Evsen, geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş'ta meydana gelen 6 Şubat büyük depremlerinin ardından 'Üçüncü bölge diye bir şey kalmadı hepsi değişti' diye paylaşım yapmıştı.