Kayseri'ye yeni bir okul daha geliyor!
Melikgazi Belediyesi Kayseri'de eğitim ve öğretim ihtiyacının daha rahat ve kolay olabilmesi için yeni bir okul yapımı için kolları sıvadı.
Kayseri’de öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatını daha da kolaylaştırabilme ve mahallelerde okulların artırılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Melikgazi Belediyesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne 2 katlı ortaokul yapılacağını duyurdu.
1900 metrekarelik modern eğitim alanı
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu’nun eğitim odaklı projeleri kapsamında hayata geçirilecek olan okul, mahallenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Proje detaylarına göre; toplam 1900 metrekare inşaat alanına sahip olacak okul, 2 katlı modern bir yapıda tasarlanıyor.
İhale Haziran’da
Dev projenin ihalesi, 18 Haziran 2026 tarihinde saat 10:30’da Melikgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek. Teklifler, dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında sadece elektronik ortamda (EKAP) üzerinden kabul edilecek.
Sözleşmenin imzalanmasının ardından 5 gün içinde yer teslimi yapılarak inşaatına başlanacak olan okulun, 330 takvim günü içerisinde tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulması hedefleniyor.