Kayseri'ye yapılacaktı, ama Brezilyalı iş kadını vazgeçti!

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, inanç turizmi açısından önemli olduğu belirtilen, ancak bu konuda yıllardır adım atılmayan Aziz George Anıtı bilmecesi sürerken bu konuda dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Daha önce anıtı yapma sözü veren Brezilyalı İş kadını, sürecin uzaması ve sonrasında yaşadığı bazı özel durumlardan dolayı bu işten vazgeçti.

Kayseri'ye yapılacaktı, ama Brezilyalı iş kadını vazgeçti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde, inanç turizmi açısından önemli olduğu belirtilen, ancak bu konuda yıllardır adım atılmayan Aziz George Anıtı bilmecesi sürerken bu konuda dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Daha önce anıtı yapmak için girişimde bulunduğu ifade edilen Brezilyalı İş Kadını Malga Di Paula’nın, bu işten vazgeçtiği belirtildi. Nedeni ise belirsizlik, uzayan süre ve aynı zamanda Paula’nın eşini kaybetmesi ve sonrasında yaşanan bazı ailevi problemler olduğu dile getirildi. Turizm Gönüllüsü Metin Oral, bu konuda daha önce Malga Di Paula ile görüşmeler yaptıklarını, söz aldıklarını, ancak yıllardır yaşanan belirsizlik, bu konuda gerekli adımların atılmaması, gecikmesi ve Brezilyalı iş kadınının daha sonraki süreçte yaşadığı ailevi sorunlar, miras konuları gibi nedenler yüzünden konunun artık iş kadınının gündeminden düştüğünü söyledi.
Kayseri'ye yapılacaktı, ama Brezilyalı iş kadını vazgeçti!
PEKİ SÜREÇ NASIL ORTAYA ÇIKMIŞTI! NE OLMUŞTU? 
AZİZ'E DÜNYADA YAKLAŞIK 70 MİLYON İNSAN İNANIYOR!

İddiaya göre ilçeye bağlı Güzelöz Mahallesi'nde doğan Azize Brezilya nüfusunun 3'te 1'inin yani yaklaşık 70 milyonu inanıyor.  Bölge sakinleri de bu durumun fırsata çevrilmesi gerektiğine vurgu yaparak, 5 yıl önce gündeme gelen ancak bir adım atılmayan, Aziz George anıtının en yüksek tepeye yapılıp, bölgenin turizme açılmasını istiyor. Diğer yandan kentte önceki Valiler de turizmcilerin bu yöndeki talebinin ardından bölgede incelemeler yapmış ve konuyla ilgili çalışma talimatı vermişti. Ancak bu konuda yaklaşık 7,8 yıldır bir yol alınamamıştı. 
Kayseri'ye yapılacaktı, ama Brezilyalı iş kadını vazgeçti!
AZİZ’İN ANITI MERAK KONUSU OLDU!
Kayseri'nin Yeşilhisar İlçesi'ne bağlı Güzelöz Mahallesi'ne yapılması planlanan Aziz Joerge Anıtı projesinin de gelinen süreçle ne aşamada olduğu merak ediliyor. Yaklaşık 8 yıl önce gündeme gelen anıt projesinin hayata geçirilip, geçirilmeyeceği merak konusu olurken bölge sakinleri, turizm seferberliğinin başlatıldığı şu günlerde inanç turizmi açısında bu durumun fırsata çevrilmesi gerektiğini belirtiyor. Brezilyalılar tarafından köyün yüksek tepesine yapılması planlanan Aziz George  anıtının yılan hikayesine döndüğünü dile getiren bölge sakinlerinden ve aynı zamanda Turizm gönüllüsü Metin Oral, Brezilya nüfusunun 3'te 1'inin yani yaklaşık 70 milyonunun Aziz George’yi dini önderleri olarak kabul ettiğine dikkat çekti.
Kayseri'ye yapılacaktı, ama Brezilyalı iş kadını vazgeçti!
“AZİZ GÜZELÖZ’DE DOĞDU”
Kayseri ve Nevşehir Valilikleri'nin düzenlediği turizm çalıştaylarında  da konuyla ilgili zaman zaman sunumlar  yaptığını da kaydeden  Oral, doğduğu yer olan Güzelöz’ün Brezilyalı turistlerden yoğun ilgi gördüğüne dikkat çekerek, “Brezilyalılar'ın köyümüze yani yeni adıyla mahallemize ilgi göstermesinin nedeni onlar için büyük öneme sahip olan dini önder Aziz George ‘nin bu köyde yaşamış olması.  Brezilyalılar'ın büyük saygı gösterdiği dini önder Aziz George’nin bu köyde doğduğu Arkeologlar tarafından belirlenmiş” diyor. 
Kayseri'ye yapılacaktı, ama Brezilyalı iş kadını vazgeçti!
 “BREZİLYALI İŞ KADINI ANITI YAPACAKTI”
Turizm gönüllüsü Metin Oral, geçmişte konuyla ilgili yaptığı açıklamada anıt için Brezilyalı iş kadınını işaret etmişti. Oral,  “Köyümüzde yapılan incelemelerde bölgede bulunan kaya oyma kiliselerde Aziz George  ait resimler bulundu ve yapılan incelemelerin ardından Arkeologlar Aziz George’nin  burada doğduğuna kanaat getirdi. Brezilyalı iş kadını olan Malga Di Paula tarafından azizin anıtının yapılması planlanıyordu. Yaklaşık 5 yıl önce bu konuda çalışma başlatıldı. Belediyeler imar konusunda çalışma yapacaktı, ancak bir ses çıkmadı. Eğer bu anıt yapılsaydı, her yıl buraya binlerce turist gelecek ve tıpkı bizim Mekke'ye, Medine'ye gidip dua ettiğimiz gibi onlarda buraya gelip dua edeceklerdi” ifadelerini kullanmıştı. 
Kayseri'ye yapılacaktı, ama Brezilyalı iş kadını vazgeçti!
"ANITTA HİLAL VE AY OLACAKTI" 
Aziz George Anıtı'nın köyün en yüksek tepesine yapılmasının planlandığını belirten Oral, planlanan anıtta hilal ve ay simgelerinin olacağını belirterek, "Hilal, Müslümanlığın ve aynı zamanda Türklüğün simgesi. Ay ise Aziz George’nin ruhunun orada olduğunu temsil edecekti" diye konuştu.
PEKİ HAKKINDA YAPILACAK FİLM ÇALIŞMALARIYLA DA GÜNDEME GELEN AZİZ GEORGE KİMDİR?
www.kapadokyadayim.com adlı internet sitesinde “Aziz George Kimdir?” başlığı altında şu ifadeler yer alıyor: Aziz George (St. George) Hristiyan dünyasının önemli isimlerinden birisidir. En meşhur efsanelerden biri olan Aziz George ve Ejderha (St. George and The Dragon)ile tanınan ve kutsal günü 23 Nisan olarak anılan önemli bir kişidir.
 Bu hikâye Ortadoğu üzerinden Avrupa’ya gelmiştir. Romalı bir asker olan George’un, üzerinde Roma İmparatorluğunun bulunduğu şimdiki Türkiye topraklarında yaşadığı bilinir. Aziz ünvanını bölgeden bir süre sonra sürülüp, işkence edilip öldürülmesinin ardından almıştır. St. Georgios’un bu efsanesinin Kapadokya için bu kadar özel olmasının nedeni, George’un yaşadığı bu bölgenin Hristiyanlaşmasının hikâyesi olmasından kaynaklanmaktadır.
Hz. İsa’nın en önemli müritlerinden biri olan St. George, tüm dünyada büyük saygı ve sevgiyi kazanan bir şehit olmuştur. Hikâyesi din şehitlerine karşı olan hassasiyeti ve sevgisiyle beraber Hristiyanlık mücadelesi vermeye başlaması, binbaşı olması ile başlamaktadır. Açıkgözlülüğü, zekâsı, merhameti, dinine bağlılığı gibi özelliklerle hemen dikkat çekmeyi başarmıştı. Bu nedenle kısa sürede Başkomutan ünvanını alarak askerlik hayatını Hristiyan dininin ilkelerinden ayrılmadan geçirdi.
Bu din için başlayan zor günlerle beraber Roma İmparatorluğu’ndaki yüksek rütbeli kişilere emirler gönderilerek tüm Hristiyanların tutuklanması emredildi. Ancak Aziz George bu fikre katılmadı ve kendi bölgesinde bu emirleri kesinlikle uygulamadı. Bunun üzerine kin ve nefretle dolup taşan imparator St. George’un çok ciddi işkencelere maruz bırakılması emrini verdi. Adeta bedenini delik deşik hale getirmek üzere çok sayıda zehirli, sivri oklarla işkenceye başlandı. Ancak efsaneye göre oklar kesinlikle George’un bedenine varmadan bükülüyor ya da eğiliyor, ona zarar veremiyordu. Hırsını alamayan imparator daha sonra da onu zindana hapsetti. Ayaklarını bağlayarak göğsüne devasa bir taş yerleştirip ölüme terk ettiler. Mucizelerle beraber Aziz George’un ölmemesi ve Kapadokya’da bulunan bir köye musallat olan dehşet saçan bir ejderhayı öldürmesi üzerine adı büyük bir ün yapıp, Orta Çağ’dan bu zamana kadar ulaşmıştır. Portekiz, Çin, İngiltere, Kanada, Katalonya, Etiyopya, Yunanistan, Rusya, Sırbistan ve Bulgaristan gibi birçok bölgede aziz kabul edilir. Beyaz üzerine kırmızı artılı İngiltere bayrağı aynı zamanda Aziz George Bayrağı olarak da bilinir.