Kayseri'ye mart sürprizi! Kar yağışı başladı
Meteorolojinin uyardığı Kayseri'de kar yağı başladı. Kar, yüksek kesimlerde etkisini gösteriyor. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haberimizde.
Kayseri’de bahar havaları yerini yeniden yağışlara bıraktı. Kent merkezinde gece saatlerinde yağmur etkili olurken, yüksek kesimlerde de kar etkisini gösterdi.
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, Kayseri için geçtiğimiz günlerde kar yağışı uyarısı yapmıştı. Kentte, 4 Mart Çarşamba günü (bugün) için aralıklı kar yağışı beklenildiği ifade edilmişti.
Kentte beklenen yağış etkili olmaya başladı. Türkiye’nin gözde kayak merkezlerinden olan Erciyes Kayak Merkezi’nde ve Tomarza ilçesinde kar etkisini gösterdi.
Tomarza Haber Merkezi’nden Murat Gürbüzler, o anları paylaşarak, “An itibariyle Tomarza’mıza kar yağışı başladı. Atalarımız boşuna dememişler; ‘Mart kapıdan baktırır, kazma-kürek yaktırır’ diye… Bereket yağıyor.” ifadelerine yer verdi.


