Kayseri'ye kötü haber!

Kayseri'de sayı 250'nin altında kalınca kent sınav merkezi olarak değerlendirilmedi. Sınava gireceklere yine yol göründü.

Kayseri'ye kötü haber geldi. Sanayi, üretim, ticaret ve lojistik alanlarında Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında gösterilen Kayseri'de uluslararası taşımacılık faaliyetleri de devam ediyor. İlde faaliyet gösteren çok sayıda taşımacılık firması ve sürücü, ‘tehlikeli madde taşımacılığı alanında zorunlu olan ADR (SRC5) eğitimlerini Kayseri’de alıyor.  

Kayseri'ye kötü haber!

Yaşanan mağduriyetlere dikkat çekildi

Ancak eğitimlerin ardından gerçekleştirilen sınavlar Kayseri’de yapılmayınca sürücüler çevre illere gitmek zorunda kalıyor. Sınavların başta Sivas olmak üzere farklı illerde yapılmasının sürücüler ve sektör temsilcileri açısından zaman kaybına, ilave ulaşım ve konaklama maliyetlerine yol açtığı ifade edildi. Bu konuda mağduriyetlerin de ortaya çıktığı ifade edilerek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bu yöndeki sınavların Kayseri’de de yapılabilmesi için talepte bulunulmuştu.

Kayseri'ye kötü haber!

Kayseri'ye kötü haber geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu merakla beklenen bu yöndeki taleple ilgili olarak açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, sınava başvuran kişi sayısına dikkat çekerek, Kayseri'nin bu ortalamanın altında kaldığını dile getirdi. 

Kayseri'ye kötü haber!

Kayseri 250 kişinin yani ortalamanın altında kaldı

Tehlikeli Mal Taşımacılığı Sürücü Sınavları (SRC5) için sınav merkezlerinin belirlenmesinde; sınava girecek aday sayıları, sınav ücreti ve organizasyon maliyetleri göz önünde bulundurulduğunu dile getiren Bakan Uraloğlu, ‘Bu çerçevede, sınavlar Bakanlığımıza bağlı Bölge Müdürlüklerimizin bulunduğu 10 ilde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca geçmiş sınav istatistiklerine göre aday sayıları 250 kişinin üstünde olan illerde de sınav organizasyonu yapılabilmektedir. Kayseri ilimizde 5 yıllık sınav verileri dikkate alındığında ortalama sınava giren sayısının bu sayının çok altında kalması nedeniyle sınav merkezi olarak değerlendirilememektedir’ dedi.

Kayseri'ye kötü haber!

Bakan'dan MHP'li vekile yanıt

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, bir süre önce bu yöndeki talebi gündeme taşıyarak, Bakan Uraloğlu'nun cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi vermişti. Bakan, Ersoy'un bu yöndeki talebine yanıt verdi ve şu an için şartların mümkün olmadığını söyledi.