Kayseri'ye kötü haber! Hızlı tren şoku

Kayseri'de yılan hikayesine dönen hızlı tren ile ilgili kötü haber geldi. Daha önce AK Parti kanadından 2025 yılında tamamlanacağı söylenen yüksek hızlı tren hattı projesi başka bahara kaldı. Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haberinde.

Kayseri'ye kötü haber! Hızlı tren şoku
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve önceki dönem AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu tarafından çok konuşulan Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı için 2025 yılı işaret edilmişti. Bu kapsamda 2025 yılında tamamlanması gereken proje ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’ndan Kayserilileri üzen haber geldi. Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı başka bahara kaldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakın yüksek hızlı tren hattı için kaç yılını işaret etti? 

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, 15 Haziran tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Uraloğlu’na 2027 yılında bitirileceği açıklanan Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı ile ilgili soru önergesi sunmuştu. 

Önergede şu sorular yer almıştı: 
1- Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı’na şu ana kadar yüzde kaç fiziki ilerleme sağlanmıştır? 
2- Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın hangi tarihte bitirileceği öngörülmektedir? 
3- Söz konusu hattın 2023 Ocak ayında açıklanan ve 26 milyar 802 milyon TL olarak belirtilen maliyetinde herhangi bir artış gerçekleşmiş midir? Gerçekleşmişse bu maliyet Türk Lirası cinsinden ne kadardır?

Kayseri'ye kötü haber! Hızlı tren şoku

Bakan Uraloğlu önergenin verilmesinin ardından yaklaşık bir 5 ay sonra Milletvekili Genç’e yanıt verdi. Uraloğlu yanıtında sadece projenin bitiş tarihini açıkladı. 

Bakan Uraloğlu’nun Genç’e verdiği yanıt şöyle;
“Ankara-Kayseri arasında Yozgat (Yerköy)-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesinde Dış Kredi onayı gerçekleşmiş olup, yükleniciye yer teslimi yapılmıştır. Şantiye kurulumları tamamlanmış, farklı noktalarda fiilen iş başlamıştır. Projenin 2028 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.”

Kayseri'ye kötü haber! Hızlı tren şoku