Kayseri'ye bir şok daha! Yine kaybetti! Kent bu kez de İzmir'e bağlandı!

Kayseri Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı daha önce Konya'ya bağlanmış, bu durum bazı tepkileri de beraberinde getirmişti. Herkes kurumun yeniden Kayseri'ye taşınmasını beklerken, Kayseri bu kez de Konya'dan alınıp, Ankara'ya bağlandı. Bu konuda yaşanan mağduriyetlere bir yenisi daha eklendi.

Kayseri'ye bir şok daha! Yine kaybetti! Kent bu kez de İzmir'e bağlandı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kentte yakın zamanda Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nın Ankara'ya bağlanması bilmecesi ve buna yönelik tepkiler sürerken dikkat çeken bir tablo daha gün yüzüne çıktı. Kayseri’nin, bu kez de Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) sağlık işlemlerinde de İzmir’e bağlandığı ortaya çıktı. 
Peki bu durumda ne olacak?
Vatandaş, alınan bu kararla birlikte sağlık hizmet sunucuları (özel hastaneler) ile ilgili fazla para alınması, fazla fatura bedeli itirazlarını, sigortası ile ilgili uyuşmazlık olması durumunda, tüm işlemlerini artık, Kayseri’de değil, İzmir’de yapacak. Aynı şekilde özel hastaneler de bundan sonraki süreçte SGK ile olan uyuşmazlıklarını İzmir SGK’da halledecek.
İŞTE O YAZI!

ÜNALMIŞ’TAN BU DURUMA TEPKİ: KAYSERİ BİRER BİRER KAYBEDİYOR
CHP Kayseri İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Niyazi Ünalmış, bu duruma tepki gösterdi. Ünalmış, “Kayseri; yatırım almadığı gibi, kurumlarını da  birer birer kaybediyor. Önce Kayseri’deki idare ve vergi mahkemelerinin üst mahkemesi olan Bölge İdare Mahkemesi kapandı, Ankara Bölge İdare Mahkemeleri’ne bağlandı. Sonra Vergi Denetim Daire Başkanlığı Konya’ya bağlandı. Şimdi de Kayseri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık İşleri İzmir’e bağlandı” dedi.

VATANDAŞA, HASTANELERE YENİ BİR YÜK, YENİ BİR KÜLFET! HER ANLAMDA SAHİPSİZ KAYSERİ, AKP İKTİDARINDA KAN KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR!

Ünalmış, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Kayseri’de, AKP’li her başkan ya da AKP’li her vekil; her zaman ve her yerde; (aynı ülkenin genelinde siyaset yapan AKP’lilerin söylemleri gibi) Kayseri’nin şahlandığını söyleseler de gerçekte öyle mi ? Tabiki değil…Neden mi? Hızlı tren yıllardır gelecek. Tramvay var ama havalimanına, gara, otogara, hastaneye gitmiyor. Hastane hariç gitmesi için de bir çalışma yok. Otoyol deseniz, Niğde bile hem Adana yönünde, hem Ankara yönünde otoyolu alarak Kayseri’yi solladı. Kayseri otoyolu için bir çalışma duyulmadı. Yani anlayacağımız, Kayseri hükümetten bırakın destek almayı, her geçen mevcut desteği de yitiriyor. Ya da gereksiz yatırımlarla oyalanıyor. Kayseri’ye katma değer verecek bir yatırım yok. Yakın zamanda Kayseri’ye gelecek AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkan 3,5 milyar TL’lik (?) yatırımların açılışını yapacakmış! Rakamlara bakılırsa, büyük işler yapılıyor zannedersiniz ama beton açılışından başka bir şey yok. Kayseri; yatırım almadığı gibi, kurumlarını da  birer birer kaybediyor. Önce Kayseri’deki idare ve vergi mahkemelerinin üst mahkemesi olan Bölge İdare Mahkemesi kapandı, Ankara Bölge İdare Mahkemeleri’ne bağlandı. Sonra Vergi Denetim Daire Başkanlığı Konya’ya bağlandı. Şimdi de Kayseri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık İşleri İzmir’e bağlandı. Sebebi ise Kayseri SGK’da yeterli sayıda hekim bulunmayışı. Yazının konusu farklı ama hekimlerimiz her alanda istenmedikleri! yerde durmuyor, gidiyor anlaşılan… 2022 yılı Nisan ayından itibaren sağlık işlerindeki, fatura incelemeleri, itirazları, mutabakatları, sağlık hizmet sözleşmesi ile ilgili tüm işlemler İzmir SGK tarafından yapılacak. Bu ne demek derseniz, şu demek. Vatandaş, sağlık hizmet sunucuları (özel hastaneler) ile ilgili fazla para alınması, fazla fatura bedeli itirazlarını, sigortası ile ilgili uyuşmazlık olması durumunda, tüm işlemlerini artık İzmir SGK’da halledecek demek. Aynı şekilde özel hastaneler de SGK ile olan uyuşmazlıklarını İzmir SGK’da halledecek…Vatandaşa, hastanelere yeni bir yük, yeni bir külfet…En önemlisi de uyuşmazlıklar, daha uzun süreçlerde incelenecek, çözümlenecek. Ne derseniz Kayseri güzel şahlanıyor öyle değil mi? Hayali bırakın!Her anlamda sahipsiz Kayseri, AKP iktidarında kan kaybetmeye devam ediyor…