'Kayseri Üniversitesi AKP'nin seçim bürosu mu?'

Kayseri Üniversitesi'nde (KAYÜ) yaşanan bazı olaylar tepkileri de beraberinde getirdi. Muhalefet, yönetimin üniversiteyi siyasete alet ettiğini savundu. Muhalefetten art arda tepkiler...

'Kayseri Üniversitesi AKP'nin seçim bürosu mu?'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP’li Sema Karaoğlu, Kayseri Üniversitesi yönetimine tepki gösterdi. “Üniversiteler bilim yuvalarıdır” diyen Karaoğlu, “Ancak, son yıllarda bazı üniversitelerin siyasi partilerin arka bahçesi gibi kullanıldığına dair endişeler artmaktadır” dedi.
'Kayseri Üniversitesi AKP'nin seçim bürosu mu?' İYİ Parti Kayseri Milletvekili adayı Hüseyin Cengiz Gürbüz de Üniversite Rektörü Kurtuluş Karamustafa’ya tepki göstererek, “Sayın Rektör, Kayseri Üniversitesi'ni AKP'nin propaganda mekanı haline mi dönüştürdünüz?” diye sordu.
'Kayseri Üniversitesi AKP'nin seçim bürosu mu?'Kayseri Üniversitesi’nde (KAYÜ) yaşanan bazı olaylar tepkileri de beraberinde getirdi. Muhalefet, yönetimin üniversiteyi siyasete alet ettiğini savundu. Bu konuda tepki gösteren CHP’li isim, aynı zamanda partiden Milletvekili aday adayı da olan Dr Sema Karaoğlu, “Üniversitenin, AK Parti bayraklarıyla süslenmiş bir seçim ofisi gibi görünmesi, üniversitenin tarafsızlığına zarar verir. Üniversiteler, hiçbir siyasi partiye veya siyasi görüşe ait olmamalıdır” diye konuştu. 
'Kayseri Üniversitesi AKP'nin seçim bürosu mu?'
“ÜNİVERSİTE, AK PARTİ BAYRAKLARIYLA SÜSLENMİŞ BİR SEÇİM OFİSİ GİBİ GÖRÜNÜYOR”
Karaoğlu, Üniversiteler, bilimin yuvalarıdır. Bu kurumlar, araştırma ve öğretim faaliyetleriyle topluma hizmet etmek ve ülkenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Ancak, son yıllarda bazı üniversitelerin siyasi partilerin arka bahçesi gibi kullanıldığına dair endişeler artmaktadır. Bu durum, üniversitelerin bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürmektedir. Özellikle Kayseri Üniversitesi'nde biraz önce görüntülediğim yukarıdaki görüntü, bu endişeleri bir kez daha gündeme getirmeye hasıl olmuştur. Üniversitenin, AK Parti bayraklarıyla süslenmiş bir seçim ofisi gibi görünmesi, üniversitenin tarafsızlığına zarar verir. Üniversiteler, hiçbir siyasi partiye veya siyasi görüşe ait olmamalıdır. Üniversiteler siyaset üstü kurumlardır. Bu nedenle, Kayseri Üniversitesi yönetiminin, siyasi partilerin propagandasına aracılık etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Üniversitelerin tarafsızlığı, bilim ve ilim faaliyetlerinin özgürce yürütülmesini sağlar. Bu nedenle, üniversiteler hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmamalıdır. Üniversitelerin amacı, topluma hizmet etmek ve bilimsel çalışmalar yapmaktır. Bu amaca hizmet etmek için elbette gerektiği hallerde siyasi partilerle iş birliği yapar ancak propaganda yapmaz. Üniversiteler, siyasi kaygılardan arındırılmış bir şekilde yönetilmelidir.
'Kayseri Üniversitesi AKP'nin seçim bürosu mu?'
“VİZE HAFTASI OLDUĞU HALDE VİZELERİ İPTAL EDİP ACELEYLE AKP ADAYI HULUSİ AKAR'A SİPARİŞ ÜZERİNE KONFERANS VERİLDİ”
Diğer yandan bu duruma bir tepki de İYİ Parti Milletvekili adayından geldi. İYİ Parti Kayseri Milletvekili adayı Hüseyin Cengiz Gürbüz, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa'ya tepki gösterdi ve bazı sorular yöneltti. 
'Kayseri Üniversitesi AKP'nin seçim bürosu mu?'
Gürbüz, “Vize haftası olduğu halde vizeleri iptal edip aceleyle AKP Kayseri Birinci sıra adayı Hulusi Akar'a sipariş üzerine konferans verdirmek ve öğrencilerin konferansa katılımlarını zorunlu tutmak neden? Sayın Rektör, Kayseri Üniversitesi'ni AKP'nin propaganda mekanı haline mi dönüştürdünüz? Siyaseti bırakın ve bilim üretin. Sizden beklenen, Türkiye'nin geleceğine yönelik bilimsel çalışmalara öncülük etmenizdir. Siyaset düşünüyorsanız görevinizi bırakın ve siyaset sahnesine inin.”
'Kayseri Üniversitesi AKP'nin seçim bürosu mu?'