Kayseri Şeker'in milyarlık arsa satışına tepki: 'Batakçı son hamlesine başladı'
Kayseri Şeker'in mali kriz iddiaları gölgesinde şehrin en değerli bölgelerindeki 4 dev arsayı milyarlarca liralık bedelle satışa çıkarması, fabrikanın eski yöneticisi Metin Demircan'ın sert tepkisine yol açtı Demircan bu adımı 'Büyük bir çöküşün hazırlığı' olarak nitelendirdi.
Türkiye’nin dev sanayi kuruluşlarından Kayseri Şeker, bir süredir mali sıkıntılar ve borç-faiz tartışmalarıyla çalkalanırken, şirketin Şeker Mahallesi’ndeki 4 değerli arsayı satışa çıkarması bardağı taşıran son damla oldu. Toplam muhammen bedeli 4 milyar TL’yi aşan bu dev satış kararına en sert tepki, fabrikanın eski yöneticisi Metin Demircan’dan geldi.
Yapılan ihale ilanını ve satış sürecini "Batakçı son hamlesine başladı" sözleriyle eleştiren Demircan, bu hamlenin bir kurtuluş değil, kurumun geleceğine yönelik bir tasfiye olduğunu savundu. Çiftçinin umudu olan arazilerin birer birer elden çıkarıldığını belirten Demircan, yönetime yönelik şu ağır eleştirilerde bulundu: "Milletin beklentisi, çiftçinin umudu olan arsalar birer birer satışa çıkarılıyor. Gözümüzün önünde, yılların emeği parça parça eritiliyor, yok ediliyor. Bu bir yönetim değil, bu bir tasfiye sürecidir. Yönetim kurulu bilmelidir ki; bu arsalar sadece satılmıyor, bu arsalar üzerinden kurumun geleceği tüketiliyor. Bugün susulan her yanlış, yarın geri dönülmez bir kayıp olarak karşınıza çıkacaktır."
Satışların arkasında daha derin sorunlar yattığını iddia eden Demircan, harami düzeni olarak nitelediği işleyişe dur denilmesi gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Açık söylüyorum: Harami düzenine, hırsızlığa, usulsüzlüğe engel olunmadıkça bu yapılan satışlar çözüm değil, sadece daha büyük bir çöküşün hazırlığıdır. Yapmayın. Yaptırmayın. Az bir Allah korkunuz varsa sorgulayın."
Kocasinan ilçesinde Şehir Terminali'nin hemen arkasında yer alan ve tamamı konut alanı olarak belirlenen dev taşınmazların ihalesi 21 Mayıs’ta yapılacak.
