Kayseri Şeker'in Borsa'da halka arzında şok çöküş

Borsa'da son dönemlerde halk arz edilen şirketlerin 3, 5, 7 gibi tavan serileri başlatarak 'tavan tavan seri modası'nın sonu mu geldi? Borsa'da Kayseri Şeker Fabrikası'nın ikinci işlem gününü nasıl geçiriyor ile ilgili detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayseri Şeker'in Borsa'da halka arzında şok çöküş
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul'da halka arz olan şirketlerin tavan tavan serisi halinde 1 hafta 10 gün boyunca tavan gitmeleri vatandaşlar tarafından "Tavan tavan furyası', 'tavan tavan modası" gibi isimler verilmişti. Son halka arzlar ile bu "tavan tavan modası" bitti mi yorumları yapılmaya başlandı.

Borsadaki ilk işlem gününe 5 Mayıs’da başlayan enerji şirketi olan CW Enerji Mühendislik Tic.ve San. A.Ş.’nin işleme başlamasının 3'üncü gününde tavan serisini bozmasıyla yeni arzlarda tavan serisi modası bittiği yorumları yapılmıştı. 
CWENE’den sonra halka arz edilen BigChefs ikinci işlem gününde tavan serisini bozarken, Bien Yapı Ürünleri San. Turizm ve Tic. A.Ş ise ilk işlem gününde tavan olup tavanı bozmuştu. Bien Yapı Ürünleri San. Turizm ve Tic. A.Ş ile aynı tarihlerde talep toplayan ve aynı ilk işlem tarih olan 18 Mayıs’da Borsa’da Yıldız Pazar’da işleme başlayan Kayseri Şeker Fabrikası da halk arz sonrası ikinci işlem gününde şuan 16,28 fiyat - 6 düşüş ile işlem görmekte.
66 yıllık köklü geçmişe sahip Kayseri Şeker Fabrikası Borsa’da 10, 11, 12, Mayıs tarihlerinde talep toplamış 18 Mayıs da ilk işlemlerine başlamıştı. Toplam arz büyüklüğü 1 milyar 724 milyon 620 bin TL olan Kayseri Şeker Fabrikası 16,27’TL’den halka arz edilmişti.