Kayseri Şeker'e 'tazminat' şoku!

Kayseri Şeker Fabrikası'nda, 2022 senesinde gerçekleşen Pancar Kooperatifinin Mali Genel Kurulu sonrasında haksız yere işten çıkarıldığı belirtilen 71 işçi ile ilgili tartışmalar sürüyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Kayseri Şeker'e 'tazminat' şoku!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker Fabrikası’nda, 2022 senesinde gerçekleşen Pancar Kooperatifinin Mali Genel Kurulu sonrasında haksız yere işten çıkarıldığı belirtilen 71 işçi ile ilgili tartışmalar sürüyor. İşten çıkarılan işçilerin işe iade davalarını kazandıkları ancak Fabrika yönetiminin işçileri yeniden işe almak yerine tazminatlarını ödeyip işe başlatmadığı iddiaları Kayseri gündemine bir bomba gibi düştü.

Gazeteci Osman Çiftci konuya ilişkin X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Kayseri Şeker Fabrikası’nda haksız yere toplu halde işten atılan 71 kişi işe iade davalarını tek tek kazanmaya başlamış. Ancak… Fabrika yönetimi davayı kazanan kişileri yeniden işe başlatmak yerine tazminatlarını ödeyip işe başlatmamayı tercih ediyormuş…" ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan işçiler 2022 senesi Ekim ayında seslerini duyurmak için sosyal medya üzerinden AK Partili ve MHP’li isimlere seslenmişler Kayseri Olay konuyu, "İşten çıkarılan işçiler böyle seslendi: Biz sizden hala bir ses bir gayret göstermenizi bekliyoruz" başlıklı haberi ile gündeme taşımıştı.