'Kayseri Şeker Develi ekonomisine 441 Milyon TL katkıda bulundu'

Develili Araştırmacı Yazar Nezir Ötegen duyurdu. Kayseri Şeker Develi ekonomisine 441 Milyon TL katkıda bulundu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

'Kayseri Şeker Develi ekonomisine 441 Milyon TL katkıda bulundu'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Develili Araştırmacı Yazar Nezir Ötegen duyurdu. Kayseri Şeker Develi ekonomisine 441 Milyon TL katkıda bulundu. Ötegen, 'Develili pancar üreticileri ve dolayısı ile Develi esnafına 235 Milyon TL cansuyu' 'Develi bölgesine şeker pancarı tarımından 441 Milyon gelir sağlandı.' dedi.

'Kayseri Şeker Develi ekonomisine 441 Milyon TL katkıda bulundu'

Ötegen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Develi’de Şeker pancarı ekimine pancar ekicileri yoğun ilgi gösteriyorlar. Ekonomik olarak da en yüksek katkıyı sağlamaya devam ediyor. Kayseri Şeker tarafından 2022-2023 Kampanya döneminde Develi Bölgesine bağlı Tomarza, Yahyalı ve Develi'de 24 Köy'de 38 bin dekar alanda 701 pancar ekicisi yaklaşık 255 bin ton Şeker pancarı üretimi yaptı. Develi Bölgesine bağlı olarak münavebeli şekilde ekim yapan Pancar çiftçileri 2022-2023 kampanya dönemi toplam pancar bedeli olarak 441 milyon TL hak kazandılar. Üreticiler, pancar bedellerine tekabül eden 441 milyon TL'nin 206 Milyon TL'si ayni-nakdi avans ve temlik olarak önceden almış bulunmaktalar. Kalan 235 Milyon TL ise 16 Şubat 2024 Cuma günü çiftçilerin banka hesaplarına aktarıldı. Develi'de Pancar Bedellerinin ödenmesi programına Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Dede, Vakıf Bank Develi Şube Müdürü Sedat Kocaoğlu, Bölge Müdürü Mustafa Duygulu, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Murat, STK Yöneticileri, Siyasi Partilerin temsilcileri ve diğer yetkililer katıldı."