Kayseri Şehir Hastanesinden dikkat çeken paylaşım

Kayseri Şehir Hastanesinde görev yapan doktorlar, hemşireler bir araya gelip bakın hangi konuda mesaj verdi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri Şehir Hastanesinden dikkat çeken paylaşım
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından belirlenen Dünya El Hijyeni Günü dolayısıyla her yıl el hijyeninin önemi tüm insanlara ve sağlık çalışanlarına hatırlatmaya yönelik kampanyalar düzenleniyor. Sadece dünyada değil Türkiye’de de El Hijyeni Günü dolayısıyla etkinlikler yürütülüyor.

El hijyeni, hem toplumda hem de sağlık kurumlarında enfeksiyon kontrol önlemlerinin en kolay uygulanabilen ve en etkili yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Hastalık yapan mikroorganizmalar eller üzerinde 2- 60 dakika canlı kalabilirken, uygun el hijyeni sağlanmadığında enfeksiyonlara ve kişiden kişiye enfeksiyonların yayılmasına neden oluyor.

El hijyeni, sağlık hizmeti sunumunda doğru zamanda/doğru şekilde uygulandığında özellikle sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonları azaltarak dünya genelinde her yıl yaklaşık 8 milyon insanın hayatını kurtarabiliyor. “Ellerinizi Yıkayarak Hayat Kurtarın” sloganı kullanılarak dünya el hijyeni gününde özellikle sağlık çalışanlarının el hijyenine uyumunun artırılması hedefleniyor.

Kayseri Şehir Hastanesi de el hijyenine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturabilmek amacıyla bir video yayımladı. Videoda sağlık çalışanları yer alırken birbirinden önemli mesajlar verildi. Videodaki bazı mesajlar ise şöyle:

Unutmayın sağlıklı hayat ellerimizde, Hijyen ellerde başlar, Hayata temiz ellerle sarıl, Temiz eller sağlam bedenler, Temiz eller temiz yarınlar