Kayseri Şehir Hastanesi uyardı: Kemikleri Güçlendirir!

Kayseri Şehir Hastanesi 1 Haziran Dünya Süt Günü'nde, vatandaşları 'Kemikleri güçlendirir' diye uyardı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Kayseri Şehir Hastanesi uyardı: Kemikleri Güçlendirir!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bugün 1 Haziran… Bugün 1 Haziran Dünya Süt Günü… İnsanların süt içme alışkanlığı kazanması, süt tüketiminin artırılması, süt ve süt ürünleri konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla her yıl 1 Haziran Dünya Süt Günü olarak kutlanıyor. Süt üreticilerinin maliyetten, tüketicilerin ise fiyat pahalılığından şikayet ettiği bu gün Kayseri Şehir Hastanesi de 1 Haziran Dünya Süt Günü’nde vatandaşları sütün faydaları konusunda uyardı. Kayseri Şehir Hastanesi, sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak, sütün faydalarını; ‘Kemikleri güçlendirir. Vücudu zinde tutar. Tok tutar. Diş sağlığını korur. Uykuyu düzenler’ şeklinde sıraladı. 

Kayseri Şehir Hastanesi uyardı: Kemikleri Güçlendirir!

Dünya Süt Günü

Dünya Süt Günü, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından sütün küresel bir gıda olarak önemini kabul etmek için 2001'den beri her yıl 1 Haziran'da kutlanan uluslararası bir gündür.