Kayseri Şehir Hastanesi'ndeki şok iddiaya Cumhurbaşkanlığı'ndan cevap var

Kayseri Şehir Hastanesi ile ilgili şok iddialar ortaya atıldı. Kayseri'de, 'Suriyelilere ücretsiz tüp bebek hizmeti veriliyor' soruları sosyal medyada gündeme geldi. Konuya ilişkin yanıt Cumhurbaşkanlığı'ndan geldi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bültenimizde…

Kayseri Şehir Hastanesi'ndeki şok iddiaya Cumhurbaşkanlığı'ndan cevap var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şehir Hastanesi ile ilgili ortaya atılan iddialar ses getirdi. Bir sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ‘Burası Kayseri Şehir Hastanesi, Kadın Doğum Polikliniği. Suriyeliler daha çok üresin diye devlet onlara bedava tüp bebek hizmeti veriyor. Ücret yok, randevu yok, ilaç bedava! Diyanette bedava çeyiz sağlıyor!’ paylaşımı yapıldı. Paylaşım kısa sürede çok sayıda etkileşim alırken konuya ilişkin açıklama geldi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni'nin 71. sayısını yayımladı. Yayımlanan bültende Kayseri Şehir Hastanesi ile ilgili yapılan paylaşımlara da yer verildi. Bültende, Cumhurbaşkanı Seçimi'ne ilişkin bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddiaların doğru olmadığı belirtildi. 

"Kayseri Şehir Hastanesi’nde Suriyelilere ücretsiz tüp bebek hizmeti veriliyor" iddiasının doğru olmadığı ifade edilen bültende, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığının, geçici koruma kapsamındaki Suriyelileri kapsayan Sağlık Hizmeti Protokolü'nde yer almadığından dolayı tüp bebek tedavisinin ücretsiz olarak sunulmasının mümkün olmadığı vurgulandı.
 

Kayseri Şehir Hastanesi'ndeki şok iddiaya Cumhurbaşkanlığı'ndan cevap var