Kayseri Şehir Hastanesi'nde asit paniği

 Kayseri Şehir Hastanesi'nde asit paniği
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ Şehir Hastanesinde asit paniği yaşandı. Laboratuarda görevli bir personelin elindeki asit şişesini düşürmesi sonrasında hastane koridoru boşaltıldı ve yayılan koku ve duman nedeniyle temizlik çalışması yapıldı.

Kayseri Şehir Hastanesi’nde bir personelin düşürdüğü asit şişesi kırılınca hareketli saatleri yaşandı. İçerisinde asetik asitin bulunduğu şişenin kırılması ile birlikte etrafa duman kokunun yayılması üzerine, laboratuarın bulunduğu koridor boşaltıldı. Boşaltılan koridorda temizlik çalışması yapıldı ve koridor yeniden hizmete açıldı. Kayseri Sağlık Müdürü Doç Dr. Ali Ramazan Benli de, Hastane Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik ile birlikte olayın yaşandığı laboratuarda incelemeler de bulundu. Sağlık Müdürü Benli, olayla ilgili olarak, “Laboratuarın depo kısmında bir personelin asit şişesini düşürmesi sonucu o ortama koku yayılması üzerine önlem alındı.

 Orda zaten vatandaşlarımız yok, sadece çalışanlarımızı dışarı çıkardık. Oranın havalandırması ve gerekli dezenfektan işlemlerinin yapılması sonucu herhangi bir hayatı tehdit edecek bir durum bulunmamaktadır.  Basit bir uygulama ile temizlik gerçekleştirildi. Koku ve dumandan dolayı sadece tedbir alındı, başka bir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik ise sadece tedbir amaçlı önlem alındığını söyledi. Çelik, “Koku ve duman vardı, bu yüzden gerekli önlemleri aldık. Sadece çalışanlar etkilenmesin diye önlem aldık. Hastalar zaten oraya girmiyor, orada hasta yok. Duman ve kokudan dolayı önlem aldık, sorun yok” diye konuştu.