Kayseri Şehir Hastanesi çağın hastalığı konusunda uyardı!

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla vatandaşları farklı konularda uyaran Kayseri Şehir Hastanesi bu kez de çağımızın en önemli sorunlarından biri olan obezite konusunda uyardı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Kayseri Şehir Hastanesi çağın hastalığı konusunda uyardı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şehir Hastanesi, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Kayseri Şehir Hastanesi bu kez de 18 Mayıs Avrupa Obezite günü nedeniyle vatandaşları, çağımızın en önemli sorunlarından biri olarak gösterilen obezite konusunda uyardı.

Kayseri Şehir Hastanesi çağın hastalığı konusunda uyardı!

Yapılan uyarıda, obezitenin yaşam kalitesini ve süresini olumsuz yönde etkileyen bir hastalık olduğu belirtilerek, günde 10 bin adım atarak obeziteye yakalanma riskinin ortadan kaldırılabileceği vurgusu yapıldı. 

Obezite nedir?

Sağlık Bakanlığı, obeziteyi günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını belirtiyor. Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır.
Dünya Sağlık Örgütü’nün obezite sınıflandırması esas alınarak obeziteyi belirlemek için yaygın olarak Beden Kitle İndeksi (BKİ) kullanılmaktadır. BKİ, bireyin vücut ağırlığının (kg), boy uzunluğunun (m cinsinden) karesine (BKI=kg/m2) bölünmesiyle elde edilen bir değerdir. BKİ boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının tahmin edilmesinde kullanılmakta, vücutta yağ dağılımı hakkında bilgi vermemektedir. 


Obezitenin BKİ, bel çevresi ve ilişkili hastalık riskine göre sınıflandırılması:

Kayseri Şehir Hastanesi çağın hastalığı konusunda uyardı!