Kayseri Şehidini uğurladı

Kayseri Şehidini uğurladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazası şehitlerinden ve  aynı kazada şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da 5 yıllık emir astsubayı olan Piyade Komando Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

 Kayseri şehidini uğurladı. Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 13 askerden biri olan Piyade Komando Kıdemli Başçavuş 47 yaşındaki Mehmet Erdoğan için Kalem Kırdı Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazı ve askeri törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, milletvekilleri, Kayseri Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, silah arkadaşlar, siyasi partilerin il başkanları, oda başkanları, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin babası 78 yaşındaki Şahin Erdoğan cenaze töreni sırasında fenalaştı. Bu sırada 112 sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Şehit yakınları şehit astsubayın tabutuna sarılıp, fotoğrafını öptü. Bu sırada bazı şehit yakınları  “Şehadette bile çok sevdiğin Aydoğan paşandan ayrılmadın. Onunla birlikte cennete gittin’’ diye gözyaşı döktü.

 

47 yaşındaki Kayseri Pınarbaşı nüfusuna kayıtlı şehit Komando Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan’ın şehitler arasında yer alan Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın 5 yıllık emir astsubayı olduğu belirtildi. Şehidin 22 yıllık eşi öğretmen Rüya Erdoğan, oğlu 21 yaşındaki Burak ve 15 yaşındaki Emre Erdoğan da cenaze sırasında gözyaşlarına boğuldular.

Şehit Erdoğan, kılınan cenaze namazının ardından Garnizon Şehitliği'nde gözyaşları için de toprağa verildi.