Kayseri pazarlarında yazın tadı şeftaliyle buluşuyor

Ev yapımı şeftali reçeli, yazın enerjik ve lezzetli bir tatlı alternatifi olabilir. Basit ama lezzetli bir şeftali reçeli tarifi ister misiniz? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayseri pazarlarında yazın tadı şeftaliyle buluşuyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Kayseri pazarlarında yerini alan taze ve lezzetli şeftaliler, vatandaşlarına ferahlık ve doğallık sunuyor.Şeftalinin sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. C vitamini açısından zengin olan şeftali, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korunmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda lif içeriğiyle sindirim sistemini düzenliyor ve sindirim sorunlarının önlenmesine katkı sağlıyor. Şeftali, potasyum içeriğiyle de kalp sağlığını destekliyor ve kan basıncını dengelemeye yardımcı oluyor. Cilt sağlığına da iyi gelen şeftali, antioksidanlarla dolu olup hücrelerin yaşlanmasını önleyebiliyor.

Kayseri pazarlarında yer alan şeftaliler, hem taze meyve olarak tüketilebileceği gibi, şeftali reçeli olarak da değerlendirilebilir. Ev yapımı şeftali reçeli, yazın enerjik ve lezzetli bir tatlı alternatifi olabilir.İşte basit ama bir o kadar da lezzetli şeftali reçeli tarifi: 

Malzemeler:

1 kg olgun şeftali
1 kg toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Birkaç damla vanilya özütü (isteğe bağlı)

Kayseri pazarlarında yazın tadı şeftaliyle buluşuyor
Yapılışı: Şeftalileri yıkayın, soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Küçük parçalar halinde dilimleyebilirsiniz. Büyük bir tencereye suyu ve şekeri ekleyin. Orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Kaynayan şurubun içine şeftali dilimlerini ekleyin ve karıştırın. Limon suyunu da ekleyin. Ateşi kısın ve şeftaliler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Şeftalilerin reçel kıvamına gelmesi için ara sıra karıştırın. Vanilya özütünü ekleyin (isteğe bağlı) ve birkaç dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ardından steril cam kavanozlara dökün ve kapağını sıkıca kapatın. Reçeli tamamen soğuduktan sonra serin ve kuru bir yerde saklayın. Şeftali reçelini dilerseniz kahvaltılarda, ekmek üzerinde veya tatlılarda kullanabilirsiniz.