Kayseri Pancar Kooperatifi seçimlerinde sandıklar açıldı!

Kayseri Pancar Kooperatifi seçimlerinde sandıklar açıldı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi 64’üncü olağan genel kurulu yapıldı. Genel kurulda Pancar Kooperatifi eski Başkanı Vedat Ali Özışık’a, kürsüye konuşmasını yapmak için geldiğinde gerginlik yaşandı. Kürsüye çıkan Özışık’ın mikrofonu kısıldı. Genel kurulda Başkan adayı Ahmet Gökçe’ye, Divan tarafından söz verilmemesi de tepki topladı.

 Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi 64’üncü Olağan Genel Kurulu Kadir Has Kongre Merkezi’nden yapıldı. Oy verme işlemi öncesi konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin mevcut Başkanı Hüseyin Akay, amaçlarının mal, mülk kazanarak saltanat sürmek olmadığını, çiftçinin hizmetkarı olmak istediklerini söyledi. “Çiftçi olmayan, sürekli çiftçinin malına göz diken, haksız kazanca alışmış, kargaşa ve kaostan medet uman kişiler var” diyen Akay, çiftçilere 6 bin konut sözü de verdi. Akay’ın ardından konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise “Şeker Fabrikası  Hüseyin Akay ile vergi rekortmeni oldu” ifadelerini kullandı. Yıldız, konuşmasında eski yönetime gönderme yaparak,  “Ne yazık ki bize zamanında eğlence fotoğrafları gösterildiğinde biz onun mahcubiyetini yaşıyorduk. Bizim çiftçimizin temsil edildiği ortam bu değildi” ifadeleri ile de dikkat çekti.

Yapılan konuşmaların gündem maddeleri oylamaya sunuldu. Oylama sonrasında eski Başkan Vedat Ali Özışık söz istedi. Özışık’ın kürsüye geldiği anda bir süre gerginlik yaşandı.Bu sırada kendisine tepki gösteren kalabalığa yönelik olarak Özışık,  “Boğazlıyan Şeker Fabrikasını kim yaptı” diye sordu. Bu sırada da gerginlik devam etti. Yaşanan gerginliğin ardından Divan Heyeti, Özışık’ın mikrofonunu kapattı.

Yeniden mikrofonu açılan Vedat Ali Özışık, Ahmet Gökçe’yi desteklediklerini belirterek,  oy pusulalarının kırmızı renk olduğun söyledi ve kürsüden indi. Bu sırada salondaki gerginlik devam etti. Bazı mevcut yönetim taraftarları Özışık’a ellerindeki kitapçıkları fırlattı. Diğer yandan genel kurulda aday olan Ahmet Gökçe’ye söz verilmemesi de dikkat çekti. Gökçe ve ekibi bu duruma tepki gösterdi. Yaşanan bu olayların ardından mevcut Başkan Hüseyin Akay ve Ahmet Hamdi Gökçe'nin aday olduğu genel kurulda oy verme işlemi başladı ve çiftçiler sandık başına giderek tercihlerini yaptı.

 

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi 64’üncü olağan Genel Kurulu’nda  bugün  saat 17.00  itibariyle oy kullanma işlemi sona erdi ve sandıklar açıldı.  12 sandıktan 8'inde sayım işlemi tamamlandı.  8 sandıkta henüz resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, mevcut Başkan Hüseyin Akay’ın listesi 8 bin 827 oy alırken,  rakibi Ahmet Gökçe’nin listesi ise  bin 448 oy aldı.

 Haber Merkezi