Kayseri OSB'de Haziran kâbusu! Düşündüren rakamlar...

Kayseri OSB'de dikkat çeken düşüş. Sanayi üretimin de azalma mı var? Maliyetlerdeki artış üretimdeki azalmanın nedeni mi? Bu konuda hangi önlemler alınacak? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri OSB'de Haziran kâbusu! Düşündüren rakamlar...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin enerji kullanım verileri dikkat çeken tabloyu gözler önüne serdi. Özellikle Haziran ayındaki düşük akıllarda soru işaretleri bıraktı. OSB’de önceki yıla göre elektrikteki düşüş yüzde 7.3 oldu.

ELEKTRİK TÜKETİMİNDEKİ DÜŞÜŞ YÜZDE 20
Elektrik tüketimindeki düşüş dalgalı seyretti. Ocak ve Mayıs ayları hariç ibre sürekli düşüşü işaret etti. Haziran ayında ise düşme makası iyice açıldı ve elektrik tüketimindeki düşüş yüzde 20 olarak ortaya çıktı. Haziran ayı şu an en fazla düşüşün yaşandığı ay oldu. 
Kayseri OSB'de Haziran kâbusu! Düşündüren rakamlar...
DOĞALGAZ VE SU TÜKETİMİNDE DE DÜŞÜŞ VAR
Elektrik tüketimi gibi doğalgazda da düşüş söz konusu. Haziran ayında önceki yılın aynı ayına göre düşüş yüzde 21,4 olarak ortaya çıktı. Doğalgaz tüketimi bu yıl Mayıs ayı hariç diğer 5 ay da düştü. Yıllık düşüş oranı ise ilk 6 ayda önceki yıla göre yüzde 13,9 oldu. Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde aylık su tüketim tablosunda da Haziran ayı dikkat çekti. En fazla düşüşün yaşandığı ay olan Haziran’da su tüketimi yüzde 17,3 düştü. 
Kayseri OSB'de Haziran kâbusu! Düşündüren rakamlar...
KAYSERİ OSB’DE ÜRETİM YAVAŞLADI MI?
Diğer yandan enerji tüketimindeki bu düşüş, “Sanayi üretimi yavaşlıyor mu?” sorusunu yeniden akıllara getirdi. 
Daha önce sanayi çevreleri, OSB’nin enerji verilerindeki artışı “Çarklar dönüyor” şeklinde değerlendiriyordu. Son verilere bakıldığında ortaya çıkan bu düşündürücü tablo, akıllarda yine soru işaretleri bıraktı. Aynı zamanda yıl sonunda belirlenen ihracat hedeflerine ulaşılıp, ulaşılmayacağı da merak konusu oldu. 
Kayseri OSB'de Haziran kâbusu! Düşündüren rakamlar...
LOKOMOTİF SEKTÖR MOBİLYA İMALATINDA DA KAPASİTE KULLANIM ORANI DÜŞMÜŞTÜ!
Kayseri’de, OSB’nin lokomotif sektörü olan mobilya sektöründe de sıkıntı yaşanıyor. Resmi verilere göre kapasite kullanım oranı geçen yıl Eylül ayında bir önceki aya kıyasla 2,4 puan azalarak yüzde 76,7'ye düşmüştü. Bu son 7 ayın en düşük seviyesi olarak ifade edilmişti.
Kayseri OSB'de Haziran kâbusu! Düşündüren rakamlar...Kayseri OSB'de Başkan Mehmet Yalçın ve yönetiminin ortaya çıkan bu durumu nasıl yorumladıkları da yine merak edilen konular arasında.