Kayseri OSB'de enerji çıkmazı! Düşündüren düşüş sürüyor…

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde geride kalan yılda enerji tüketim verileri akıllarda soru işareti bırakmaya devam ediyor. Hem elektrik hem de doğalgaz da yaşanan dalgalı düşüş, 'Sanayi üretimi düşüyor mu?' sorusunu akıllara getirdi. Diğer yandan doğalgaz ile elektrikte en fazla düşüşün yaşandığı ay Kasım ayı oldu. Kasım'da elektrikte yüzde 13.7 doğalgazda ise yüzde 23.7'lik düşüş kayıtlara geçti.

Kayseri OSB'de enerji çıkmazı! Düşündüren düşüş sürüyor…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin enerji kullanım verilerindeki düşündüren düşüş sürüyor. OSB’de önceki yıla göre elektrikteki düşüş yüzde 5.8 oldu. Elektrik tüketimindeki düşüş Haziran ayından bu güne devam ederken, en fazla düşüşün yaşandığı ay da değişti. Daha önce yüzde 13.6 en fazla düşüşün yaşandığı rekor ay Ekim iken, Kasım ayında düşüş yüzde 13.7 olarak kayıtlara geçti. Böylece 2022 yılında Kasım ayı en fazla elektrik tüketimin yaşandığı ay oldu. 
Kayseri OSB'de enerji çıkmazı! Düşüş sürüyor…
ELEKTRİKTEKİ DÜŞÜŞ SÜRÜYOR!
Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde elektrik tüketiminde en fazla düşüşün yaşandığı aylar, Eylül ve kasım oldu. 
Kayseri OSB'de enerji çıkmazı! Düşüş sürüyor…DOĞALGAZDA DA REKOR DÜŞÜŞÜN YAŞANDIĞI AY DA KASIM OLDU
Doğalgaz tüketiminde de Mart ayı dışında 11 ayda dikkat çeken bir düşüş yaşanıyor. OSB’de doğalgaz tüketiminde 2002’de düşüşün en fazla yaşandığı ay yüzde 23.7 ile elektrikte olduğu gibi Kasım ayı oldu. Doğalgaz tüketiminde önceki yıla göre düşüş ise yüzde 12.2 olarak ortaya çıktı. 
Kayseri OSB'de enerji çıkmazı! Düşüş sürüyor…SANAYİ ÜRETİMİ YAVAŞLIYOR MU?
Geçtiğimiz yıl Organize Sanayi Bölgesi’nin enerji verilerinde ortaya çıkan bu tablo, “Sanayi üretimi yavaşladı mı?” sorusunu yine akıllara getirdi. Daha önce sanayi çevrelerince OSB’nin enerji verilerindeki artış “Çarklar dönüyor” şeklinde değerlendirilirken, 2022 verilerinde ortaya çıkan bu tablo ise akıllarda soru işaretleri bırakmaya devam ediyor. 
MOBİLYA İMALATINDA KAPASİTE KULLANIM ORANI DÜŞTÜ!
Diğer yandan Kayseri sanayisinin lokomotif sektörü olan mobilya sektöründe resmi verilere göre kapasite kullanım oranı 2022 Eylül ayında bir önceki aya kıyasla 2,4 puan azalarak yüzde 76,7'ye inmişti. Bu son 7 ayın en düşük seviyesi olarak ifade edilmişti.