Kayseri oraya akacak! Artık daha güvenli

Kayseri'nin doğa harikası bölgesine giden yolda çalışmalar sona erdi. Güzergah artık korkutucu değil. Çünkü yapılan çalışmalarla birlikte yol daha güvenli ve konforlu hale getirildi. İşte bölgedeki turizmi de canlandıracak çalışmaların detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri oraya akacak! Artık daha güvenli
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde doğa harikası şelalelere giden yol tamamlandı. Bir süredir devam eden çalışmaların tamamlandı, son rütuşlar yapıldı. Şelalelere giden yolun artık daha güvenli ve konforlu hale getirildiği ifade edildi.

Kayseri oraya akacak! Artık daha güvenli

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde bulunan ve önemli turizm değerlerinden doğa harikası şelaleler yolunda bir süredir devam eden çalışmalar tamamlandı. Yapılan işle birlikte bölgede yürekleri ağızlara getiren, tehlikeye davetiye çıkaran dar ve düşme tehlikesi de ortadan kalktı. Şelalelere giden yol çalışmayla güvenli hale getirildi.

Kayseri oraya akacak! Artık daha güvenli

Çalışmalarıyla birlikte Yahyalı ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi’nden Kapuzbaşı Mahallesi’ne kadar  olan yol genişletme çalışmaları hem bölgede yaşayanların hem de bölgeyi görmeye gidenlerin işini kolaylaştırdı. Artık şelalelere gitmek daha kolay. Yoldaki çalışmaların tamamlanması ile birlikte bölgeye daha fazla turistin gitmedi de hedefleniyor. Diğer yandan Kayseri'den de vatandaşların yapılan yolla birlikte bölgeye akın edecekleri belirtiliyor.  

Kayseri oraya akacak! Artık daha güvenli

Yahyalı Belediyesi’nden de konuyla ilgili açıklama geldi. Belediyeden yapılan açıklamada Yeşilköy Şelale yolunda devam eden sıcak asfalt çalışması tamamlandığı belirtildi. Yine, Kapuzbaşı Şelale yolunun, yol genişletme çalışması ve sıcak asfalt serimi de yapılan çalışmalarla birlikte yeni görünümüne kavuştu. 

Kayseri oraya akacak! Artık daha güvenli

Yeşilköy Şelaleleri
Yeşilköy köyüne 3 km. mesafedeki ziyaret mevkilerinde bulunan şelaleler, Zamantı ırmağının iki yakasından akmakta olup Antalya-Düden şelalesinin benzeri niteliğindedir. Zamantı ırmağının üstünü kapatan tabi bir köprünün baş kısmında yer alan şelalelerin büyüğü 20 m., küçüğü 10 m. Yüksekliğindedir. Günün belirli saatlerinde dönüşümlü olarak çekilen ve geri gelen sularıyla halk arasında bir takım efsanelerin doğmasına yol açan Yeşilköy şelaleleri, turistlerin olduğu kadar son günlerde bilim adamlarının da uğrak yeri haline gelmiştir. Yeşilköy Şelalesinin döküldüğü yer ile bu yerin biraz yukarısında doğal olarak meydana gelmiş iki adet doğal yer köprüsü mevcut olup bu yerlerde Zamantı ırmağı kaybolup tekrar ortaya çıkmaktadır. Oldukça ilginç tabi varlıklardır.

Kayseri oraya akacak! Artık daha güvenli

Derebağ Şelalesi 
Yahyalı' ya 10 km. mesafede olup Derebağ Kasabası, Çağlayan Mahallesi sınırları içerisindedir. Yayvan akışlı kaynak çağlayanlardan olan Derebağ Şelalesi 15 m. yüksekliğindedir. İki mağara içinden çıkan temiz ve berrak kaynak suları daha sonra dar bir vadiden akarak Yahyalı' ya ulaşır. Çevresi piknik alanı olarak düzenlenmiştir. 

Kayseri oraya akacak! Artık daha güvenliKayseri oraya akacak! Artık daha güvenli