Kayseri Olay'ın esnaf haberine dikkat çeken Arık: Çarklar dönmüyor!

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Olay'ın esnaf haberine dikkat çekerek, 'Son 11 ayda 11 yılın rekoru kırılarak 1469 esnafımız, Kasım ayında da 132 esnafımız sicil terk işlemi yaptı. Boşuna masal anlatmasınlar Kayseri'de artık çarklar dönmüyor' diye konuştu

Kayseri Olay'ın esnaf haberine dikkat çeken Arık: Çarklar dönmüyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Olay'ın esnaf haberinin yankıları sürüyor. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, haberde gündeme taşıdığımız verilere dikkat çekerek, iktidara yüklendi. 
(Kayseri'de, kapanan esnaf sayısında son 11 yılın rekoru kırıldı. Haberin detayları için TIKLAYIN)
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kasım ayında 132 esnafın ticaret sicil terk işlemi yaptığını belirterek, “İktidar pembe tablolar çizmeye kalsa da artık mızrak çuvala sığmıyor. Son 11 ayda 11 yılın rekoru kırılarak 1469 esnafımız, Kasım ayında da 132 esnafımız sicil terk işlemi yaptı. Boşuna masal anlatmasınlar Kayseri’de artık çarklar dönmüyor” diye konuştu. 
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)’in açıkladığı raporun Kayseri bölümü dikkat çekti. TESK verilerine göre, Kasım ayında 132, son bir ayda son 11 yılın rekoru kırılarak, 1469 esnaf sicil terk işlemi yaptı. Bu rakamların son derece düşündürücü olduğunu vurgulayan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, iktidarın çizdiği pembe tabloların sadece bir algıdan ibaret olduğunu ifade etti. İşsizliğin önemli bir sorun olarak milletin karşısında durduğunu ifade eden Arık, “İktidara sorarsanız, Türkiye uçuyor, Kayseri uçuyor. Ama sokağa çıktığınızda durum içler açısı… Bugün bir avuç yandaş dışında ülkede durumundan memnun olan hiç kimse yok. İşçi sıkıntıda, memur sıkıntıda, emekli yoksulluk sınırının altında ücretin altında eziliyor. Çiftçi ürettiğinin karşılığını alamıyor. Sanayici yarınını göremiyor. Esnaf bir bir dükkan kapatıyor. Ticaret şehri Kayserimizdeki rakamlar gerçekten içler acısı… İktidar pembe tablolar çizmeye kalsa da artık mızrak çuvala sığmıyor. Son 11 ayda 11 yılın rekoru kırılarak 1469 esnafımız, Kasım ayında da 132 esnafımız sicil terk işlemi yaptı. Boşuna masal anlatmasınlar Kayseri’de artık çarklar dönmüyor. Buradan kıymetli halkımıza seslenmek istiyorum: Bu yandaşı önceleyen, vatandaşı unutan bu düzenin sonuna geldik. Geliyor gelmekte olan…”

Kayseri Olay'ın esnaf haberine dikkat çeken Arık: Çarklar dönmüyor!