Kayseri'nin zirvesinde hesaplar değişti! Erciyes Mayıs sürprizi yapacak mı?

Kayseri'nin zirvesi Erciyes Kayak Merkezi, 2025-2026 kayak sezonunda 3 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırladı. Kayak sezonunun halen devam ettiği Erciyes'te Nisan ayının sonu işaret edilirken, Mayıs sürprizinin olabileceği belirtildi.

TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de 3 milyondan fazla kişinin akın ettiği, yerli ve yabancı turistlerin ilk adreslerinden olan Erciyes Kayak Merkezi’nde sezon halen kapanmadı. Kayseri’de özellikle yüksek kesimlerde aralıklar ile devam eden kar yağışı ile kayak sezonu sürdürülürken, Mayıs ayı sürprizinin olabileceği de açıklandı.

Kayseri'nin zirvesinde hesaplar değişti! Erciyes Mayıs sürprizi yapacak mı?

3 milyon hedefine 2 ayda ulaştı

Geçtiğimiz sene 2,5 milyon ziyaretçi hedefine ulaşan Erciyes Kayak Merkezi için bu sene 3 milyon işaret edilmişti. Kayseri’nin zirvesinde kayak sezonu Aralık ayının ortasında başlarken, 2 ay gibi kısa sürede 3 milyon ziyaretçi hedefine ulaşarak rekor kırıldı. Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilk adreslerinden olan Erciyes Kayak Merkezi’nde şimdilerde de kayak sezonu devam ediyor.

Kayseri'nin zirvesinde hesaplar değişti! Erciyes Mayıs sürprizi yapacak mı?

Nisan ayında kayak sezonu devam edecek mi?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, geçtiğimiz haftalarda kendisine yöneltilen ‘Erciyes’te sezon ne zaman kapanır?’ sorusuna Nisan ayını işaret etmiş, kar yağışı devam ettikçe sezonun da kapanmayacağını belirtmişti. Ardından ise Erciyes Kayak Merkezi’nin sosyal medya hesabından yetkililer tarafından yapılan açıklamada Nisan ayının sonuna kadar kayak sezonunun devam edebileceği, hatta Mayıs ayı sürprizinin de yaşanacağı duyuruldu.

Kayseri'nin zirvesinde hesaplar değişti! Erciyes Mayıs sürprizi yapacak mı?

Kar kalınlığı önem taşıyor

Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak sezonunun devam etmesi için kar kalınlığının önem taşıdığı bilinirken, son zamanlarda zirvede aralıklı yağış da hakim oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan verilere göre Erciyes Kayak Merkezi’nde 145 santimetre kar bulunduğu, gerekli görüldüğünde de suni kar makinelerinin çalıştırıldığı biliniyor.