Kayseri'nin yıllardır merakla beklediği projeyi ziyaret ettiler

AK Parti heyeti, Yerköy - Kayseri YHT Projesi'nin şantiye alanını ziyaret etti. Proje tamamlandığında, Kayseri-Ankara arası 2 saat, Kayseri-İstanbul arası 5 saat olacak. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayseri'nin yıllardır merakla beklediği projeyi ziyaret ettiler

AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı ve Bayar Özsoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Yerköy - Kayseri YHT Projesi'nin Kayseri'deki şantiye alanını ziyaret etti.

Kayseri'nin yıllardır merakla beklediği projeyi ziyaret ettiler

Başkan Büyükkılıç, ilk olarak Kocasinan ilçesi Düver Mahallesi’ndeki Yüksek Hızlı Tren şantiyesini ziyaret ederek, yüklenici firmaların yetkililerinden projenin ilerleyişi ve genel durum hakkında brifing aldı.

Büyükkılıç, brifingin ardından 142 kilometrelik yüksek hızlı tren güzergahında 2 istasyon, 8 adet NATM tünel, 7 adet güvenlik tüneli, 5’i viyadük 18 köprü, 136 alt/üst geçit planlanan projenin şantiye alanında incelemelerde bulundu.

Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi’nin Kocasinan ilçesi Düver Mahallesi’ndeki şantiye ziyaretinin ardından Kayseri’nin batı girişinde Molu bölgesinde inşası süren T9 tüneli başlangıç noktasına geçen Başkan Büyükkılıç, burada da yetkililerden T9 tüneli ve planlanan diğer tünellerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’nin en önemli projelerinden biri olan Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı (YHT) Projesi’nin şantiye alanı ve Molu bölgesindeki T9 Tüneli başlangıç noktasındaki çalışmaları, AK Parti İl Başkanımız ve Kayseri Milletvekillerimiz ile birlikte yerinde inceledik ve yetkililerden bilgi aldık. Kayseri’yi Ankara’ya 2 saatte, İstanbul’a ise 5 saatte bağlayacak bu projenin şehrimize hayırlı olmasını diler, yüklenici firmamıza ve işçi kardeşlerimize kolaylıklar dilerim. Aldığımız bilgilere göre 1200 civarında sahada çalışma yapan kardeşimiz var. Ayrıca 450 civarında da teknik olarak araç gereç var. Her şey yolunda ve seyrinde. Sayın Cumhurbaşkanımıza, değerli bakanlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ederek Kayseri’mize hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

'2027-2028 gibi Kayseri’miz hızlı trenle buluşacak'

Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi’nde çalışmaların 2027-2028 yıllarında tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Başkan Büyükkılıç, “İnşallah aldığımız bilgiler doğrultusunda 2027-2028 gibi de hızlı trenle Kayseri’mizin buluşacağını buradan bir kez daha vurguluyor ve hatırlatıyoruz. Kayseri-Ankara hızlı treni, 142 kilometrelik Yerköy’e kadar olan Kayseri hattı, sonrasında da Ankara’ya yapılmış olan ve devam eden hızlı tren hattının kullanılması şeklinde bir boyut. Üçlü konsorsiyum; Doğuş, Çelikler ve Özkar. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Her aşamasında herkesin katkısı var” şeklinde konuştu.

Kayseri'nin yıllardır merakla beklediği projeyi ziyaret ettiler

Yerköy - Kayseri YHT Projesi

Yerköy - Kayseri YHT Projesi, 250 km/saat hızla, 142 km’lik çift hat uzunluğunda, elektrikli ve sinyalli karma (Yük-Yolcu) işletmecilik yapılmasını hedeflemektedir. Projenin tamamlanmasıyla Yerköy-Kayseri arasındaki mevcut konvansiyonel demiryolu ile 3,5 saat süren ulaşım 1 saatin altına, Ankara-Kayseri arası 7 saat olan ulaşım süresi 2 saate ve İstanbul-Kayseri arası 5 saat 15 dakikaya düşecektir.

Bu YHT hattı ile Ankara, Kırıkkale, Yerköy, Şefaatli, Yenifakılı ve Kayseri istasyonları arasında yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşınması planlanmaktadır.

Kayseri'nin yıllardır merakla beklediği projeyi ziyaret ettiler

Temel Atma Töreni

Kayseri’nin uzun yıllardır beklediği Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı’nın temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla 23 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen törenle atılmıştı.

Kayseri'nin yıllardır merakla beklediği projeyi ziyaret ettiler