Kayseri'nin yakından tanıdığı emniyetçiye üst düzeyde çok önemli görev

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yeni görev dağılımı belli olurken, Kayseri'nin yakından tanıdığı isimlerden Doç. Dr. Mustafa Çalışkan'a kritik bir görev verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde yeni görev dağılımı belli oldu. Eski İstanbul Emniyet Müdürü ve mevcut Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çalışkan’a, teşkilatın kritik birimleri bağlandı.

MHP’nin eski Melikgazi Belediye Başkan adayı merhum İrfan Çalışkan’ın kardeşi olan Mustafa Çalışkan, yeni görev dağılımıyla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde önemli bir sorumluluk üstlenecek.

Dört kritik birim Mustafa Çalışkan’a bağlandı

Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan’ın imzasıyla yayımlanan yazıyla, genel müdür yardımcılarının sorumlu olacağı başkanlık ve daire başkanlıkları yeniden belirlendi.

Yeni görev dağılımına göre Doç. Dr. Mustafa Çalışkan’ın sorumluluğuna şu birimler verildi:

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı,
Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı,
Özel Harekat Başkanlığı,
Terörle Mücadele Daire Başkanlığı.

Çalışkan, söz konusu birimlerin koordinasyonundan sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapacak.

Kayseri'nin yakından tanıdığı emniyetçiye üst düzeyde çok önemli görev

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunmuştu

Uzun yıllardır emniyet teşkilatında görev yapan Mustafa Çalışkan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinin ardından Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

Çalışkan, daha önce İnterpol’den sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak da görev yapmıştı.

15 Temmuz gecesi telsiz konuşmalarıyla gündeme gelmişti

Mustafa Çalışkan, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında İstanbul Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu. O gece yaptığı telsiz konuşmaları kamuoyunda geniş yer bulmuştu.

Çalışkan’ın, görev yapan polislere kanunlar içerisinde hareket etmeleri yönünde talimat verdiği, personelin görev yerlerini terk etmemesi ve emirleri doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini belirttiği aktarılmıştı. Çalışkan ayrıca askeri unsurların bulunduğu noktalarda megafonla ikaz yapılmasını, yaşananların bir kalkışma olduğunun anlatılmasını istemişti.

O geceye ilişkin kamuoyuna yansıyan telsiz konuşmalarında Çalışkan’ın, “Tepemizde dolaşan uçaklara sesleniyorum. Gidin kardeşim Türk pilotunun dolaşacağı yerler değil burası” ifadelerini kullandığı belirtilmişti.