Kayseri'nin tarihi markası İzmir'e gidiyor!

Kayseri'nin yıllardır güzel kokan markası İzmir'e gidiyor. 83 yıldır Kayseri'de faaliyet gösteren, Dededen Babaya, Babadan Oğullarına kalan mesleği şimdi İzmir'de de devam ettirecek olan ailenin üçünü kuşak ismi heyecanlı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin tarihi markası İzmir'e gidiyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de yaşayan 54 yaşındaki Hazım Büyüksimitci, 1940’lı yıllarda dedesinin başlattığı kolonya üretimini 3. kuşak olarak devam ediyor. Dedesinden babasına geçen mesleği, babasının da vefat etmesinden sonra devralan Büyüksimitçi, şimdi İzmir’e yelken açtı. Büyüksimitçi, Kayseri’de doğan markayı şimdi de İzmir’e taşıyor. İzmir’de yeni şubenin hazırlıklarını hummalı şekilde sürdüren Büyüksimitci, aile mesleğini  yaşatmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Kolonyacılık sektörü bir dönem zayıflamış ve pandeminin ardından ise yeniden zirve yapmıştı. Özellikle bayramların dışında hastalıkların çoğalmasıyla birlikte önemi daha da artan hijyen ve temizlik için de son yıllarda sıkça tercih edilen kolonya, virüs ve bakterilerin temizlenebilmesi için güçlü yapıya sahip. Pandemi döneminde en fazla satılan ürünlerin arasında yer alan kolonyaya ilgi bayramlar dışında, şimdilerde durağanlaşsa da sektör temsilcileri, yeni yatırımlarla işletmelerini ayakta tutmaya devam ediyor.

Kayseri'nin tarihi markası İzmir'e gidiyor!

DEDEDEN BABAYA, BABADAN OĞULLARINA GEÇEN MESLEK!
Kayseri’de, Dedesi Kazım Cıngıllıoğlu’nun, 1940’lı yıllarda tablasıyla esans satarak başladığı, daha sonra da Babası Kamil Büyüksimitçi ile birlikte Kayseri Kalesi’ndeki dükkanda devam ettirdiği mesleği şimdilerde ayakta tutmaya çalışan Hazım Büyüksimitçi, '1974 yılında dedem vefat ettikten sonra iş yeri damadı olan Babam Kamil Büyüksimitçi’ye geçmiş. Ben de 2 kardeşimle birlikte hep Babamın yanında çalıştık ve işi öğrendik. 2017 yılında da  babam vefat ettikten sonra biz 2 kardeş işimize devam ediyoruz' dedi.
AİLE 83 YILDIR KOLONYACILIK YAPIYOR
Kayseri’nin markası Cıngıllıoğlu kolonyalarını İzmir’e de taşımayı amaçladıklarını dile getiren Hazım Büyüksimitçi, oradaki iş yeri için de çalışmaların hummalı şekilde devam ettiğini belirtti. 83 yıldır kolonyacılık işi yapan ailenin 3’üncü kuşağı olan Büyüksimitçi, “Cıngıllıoğlu Kolonyaları İzmir Şubesi, Karşıyaka tren garı arkasında yakında hizmete girecek. Çalışmalarımız sürüyor. Allah hayırlı işler versin, bereketli ticaretler nasip etsin. İnşallah dostların, dostlukla buluşma noktası oluruz” ifadelerini kullandı. 

Kayseri'nin tarihi markası İzmir'e gidiyor!
Kayseri'nin tarihi markası İzmir'e gidiyor!