Kayseri'nin sessiz hazinelerinden...

'Şehrin Sesleri' programının bu haftaki konuğu Seyyid Burhaneddin Hazretleri ve 18 yıl Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesine hizmet veren Himmeddede'li Mahmut Arslan oldu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'nin sessiz hazinelerinden...

Kayseri Valiliği tarafından hazırlanan "Şehrin Sesleri" programının bu haftaki konuğu, Seyyid Burhaneddin Hazretleri ve türbede 18 yıl hizmet veren Himmeddede’li Mahmut Arslan oldu. Vali Gökmen Çiçek, programın 17. bölümünü şu sözlerle paylaştı: “Şehrimizin en özel ve değerli yerlerinden biri, Mevlana’nın Hocası Seyyid Burhaneddin Türbesi…”

Kayseri'nin sessiz hazinelerinden...

Mahmut Arslan, sözlerine "Edep bir taç imiş nuru hüdadan her kim giydi kurtuldu her beladan” diyerek başladı ve Seyyid Burhaneddin Hazretleri'ni şu sözlerle anlattı: “Burası maneviyatı çok yüksek bir yer, bunları çok gözlemledik. İnsanlarla konuştukça diyorki, ‘Üzerimizden yük kalkıyor’ yani Seyyid Baba’nın maneviyatı hala tasavvufu devam ettiriyor.”

Kayseri'nin sessiz hazinelerinden...

Seyyid Burhaneddin Hazretleri'nin garip gelip garip gittiği, bir derviş olduğunu ve tanınmak istemediğini vurgulayan Arslan, Mevlana'nın Hocası'nın türbesini feyzin kapısı olarak tanımladı. Arslan, bir gün burada otururken bir Allah dostunun gelip, Seyyid Burhaneddin ile Medine arasının çok yakın olduğunu söylediğini aktararak, ‘Erenlerin sohbeti arttırır marifeti’ diyor ya, bu mübareklerin sohbetinin ölü kalplere şifa olduğunu belirtti.