Kayseri'nin Saklı Cenneti'nde dikkat çeken inceleme

Kayseri'nin doğa harikasında Kaymakam ve Başkan incelemelerde bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin Saklı Cenneti'nde dikkat çeken inceleme
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin en önemli turizm merkezlerinden olan özellikle yol çalışmalarının ardından ciddi talep gören Kayseri’nin Saklı Cenneti olarak nitelendirilen Kapuzbaşı Şelalelerinde dikkat çeken inceleme. 

Kayseri'nin Saklı Cenneti'nde dikkat çeken inceleme

Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Yavuz Çağan ile ilgili personeller Kapuzbaşı Şelalelerinde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından bölgede Güney Şelale önünde yer alan boruların yer altına alınması, Güney Şelale bölgesinde yer alan tesislerin su ihtiyacını giderecek su deposu ile isale hattı çalışmalarının yapılmasına karar verildi.  

Kayseri'nin Saklı Cenneti'nde dikkat çeken inceleme

Kapuzbaşı Şelaleleri hakkında

Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi durumunda olan Kapuzbaşı Şelalesi, görenleri adeta büyülüyor. Beş tanesi büyük, 2 tanesi küçük olmak üzere yan yana dizi halinde dökülen şelalelerin yükseklikleri ortalama 40-60 m. olup, her biri bir dereyi besleyecek güçtedir. Kapuzbaşı Şelaleleri, sularının yıl boyu gür akması ve yüksekliklerinin fazla olması nedeniyle yurdumuzun en büyük şaleleri arasında yer almaktadır. Dağ yamaçlarından birbiri ile yarışırcasına akan yan yana 7 şelale, doğanın Kayseri’ye armağan ettiği eşsiz güzelliklerden. 

Kayseri'nin Saklı Cenneti'nde dikkat çeken inceleme

Bembeyaz akan Kapuzbaşı Şelaleleri, etrafında piknik alanlarıyla, suyun huzur veren dinlendirici sesi eşliğinde güzel bir gün geçirmek için mükemmel bir ortam yaratıyor. Kayseri’deki en popüler treking parkuru üzerindeki şelaleler benzersiz manzalar eşliğinde bir yürüyüş deneyimi sunuyor. Yahyalı ilçesinde Kapuzbaşı Şelaleleri dışında Yeşilköy ve Derebağ Şelaleleri de var ve etrafındaki yeşil alanla olağan üstü görüntüler yaratıyor. Derebağ Şelalesi yanında ferah bir gün geçirmek için çay evi, restoran ve piknik alanları da var. Torosların Tepesindeki doğal güzelliklere sahip Kapuzbaşı Şelalelerine ulaşımı sağlayan yolun tamamı asfaltlanmıştır. Önceden üç saate ulaşılan güzelliklere artık 1,5 saatte kavuşmak mümkündür.

Kayseri'nin Saklı Cenneti'nde dikkat çeken incelemeKayseri'nin Saklı Cenneti'nde dikkat çeken inceleme